BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Нови пазар разкрива 18 нови социални длъжности

Прием на документи от кандидати за заемане на длъжностите: „Организатор”, „Социален работник” и „Социален асистент“ за предоставяне на социалната услуга „Асистентска подкрепа”
Община Нови пазар в качеството си на доставчик на нова социална услуга „Асистентска подкрепа“, в изпълнение на Закона за социалните услуги

О Б Я В Я В А

че от 19.01.2021 г. стартира приема на документи от кандидати за заемане на длъжност:
1. Организатор на социалната услуга „Асистентска подкрепа” – 1 бр.
2. Социален работник на социалната услуга „Асистентска подкрепа” – 1 бр.
3. Социален асистент за предоставяне на социалната услуга „Асистентска подкрепа” – 16 бр.
„Асистентската подкрепа“ е специализирана социална услуга, която включва ежедневна почасова подкрепа в домашна среда на деца и лица с трайни увреждания и на лица в нетрудоспособна възраст в невъзможност за самообслужване, предоставяна от лице назначено на длъжност „Социален асистент“.
Потребители на социалната услуга „Асистентска подкрепа“, съгласно Закона за социалните услуги са следните целеви групи:
• лица в нетрудоспособна възраст в невъзможност за самообслужване, които нямат определена по съответния ред степен на намалена работоспособност;
• деца с трайни увреждания и пълнолетни лица с трайни увреждания с определена чужда помощ, които не ползват асистентска подкрепа, помощ за осигуряване на асистентска подкрепа или за които не се получава помощ за грижа в домашна среда по реда на друг закон.

Лицата желаещи да бъдат назначени на длъжностите „Организатор”, „Социален работник” и „Социален асистент“ за предоставяне на социалната услуга „Асистентска подкрепа” по реда на Закона за социалните услуги е необходимо да подадат следните документи:
1. Заявление – декларация (по образец):
2. Документ за самоличност (за справка);
3. Автобиография;
4. Копие на документ за придобита образователно-квалификационна степен за завършено основно образование;
5. Декларация от лицето, че е пълнолетен български гражданин, не е поставено под запрещение, не е осъждано за умишлено престъпление от общ характер за лишаване от свобода, не е лишено по съответния ред от правото да заема определена позиция и не са му налагани мерки като извършител по Закона за защита от домашното насилие (по образец);
6. Други документи по преценка на кандидата – документи, удостоверяващи успешно преминат курс на обучение за асистент и/или копие от документ, удостоверяващ продължителността на професионален опит /при наличие на такива/.

С одобрените кандидати за заемане на длъжностите „Организатор” и „Социален работник” ще бъдат сключени трудови договори на 8 часов работен ден.
С одобрените кандидати за заемане на длъжността „Социален асистент“ ще бъдат сключени трудови договори на 8 часов работен ден, като един „социален асистент“ ще предоставя подкрепа на минимум 3-ма потребители.
Документи от кандидатите за заемане на длъжностите за предоставяне на социалната услуга „Асистентска подкрепа“ в изпълнение на Закона за социалните услуги се подават от 19.01.2021 г. в „Информационния център“, в сградата на Община Нови пазар, ул. „Васил Левски“ №3, всеки работен ден от 08:00 до 17:00 часа.
Документи по образец за социалната услуга „Асистентска подкрепа“ могат да бъдат получени в Информационния център на Община Нови пазар и изтеглени от официалната интернет страница на Община Нови пазар на адрес: https://novipazar.acstre.com/ .

За допълнителна информация тел. 0884 891889 – Мария Димитрова –главен експерт „Социални дейности и здравеопазване“ в Община Нови пазар.


Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДо 1 февруари самоосигуряващите се могат да променят вида на осигуряването
Следваща статияЕкоинспекцията разпореди почистване на отпадъците в землището на село Сушина

loading…

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!