BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Намаляване цената на водата в Шумен – акцент в платформата за управление на Красимир Костов

„Ние обичаме Шумен” – под този слоган ще протече предизборната кампания на кандидата за кмет Красимир Костов и на 41 общински съветници, включени в листата

Кандидатурата на бившия градоначалник бе издигната от ПП ”Български социалдемократи” и подкрепена от четири партии.
„Готвя се за тази кандидатура от година и половина и предлагам на жителите на община Шумен визия за модерно развитие на общината“ – каза при откриването Красимир Костов. „Идеите за проектите сме ги взели от младите и будни шуменци и ще направим така младите хора да останат в Шумен и да се гордеят със своя град. След 4 години общината ще се превърне в територия на изпреварващо социално – икономическо развитие“ – убеден е той. И разкри един любопитен детайл как е взел решението да се кандидатира под настояването на две групи таксиметрови шофьори. Те били категорични „Ще се кандидатирате, защото сте нужен на този град с вашия замах и енергия“.
„Нямах представа, че само за няколко дни са събрали над 6 000 подписа. И склоних”, каза Костов.
Той очерта някои от параметрите на предизборната си програма „Визия за модерно развитие на Шумен”.
А те са:
Общинският бюджет да стане стабилен и постоянно нарастващ, достигащ с европейско финансиране до 100 000 000 годишно. Нарастващи високо интелектуални инвестиции в Индустриалната зона.
Намаляване цената на водата с 20% до 2023 г. Реализиране на вече изготвени ВиК проекти за кв. „Макак“ и селата Мараш, Мадара, Ивански и Друмево. Намалена такса смет с 15% годишно в годините 2022 и 2023. Въвеждане на децентрализираното сметосъбиране по квартали.
През пролетта на 2020 година ще се направят сондажи на Шуменското плато на 3 места, за да се достигне до гео-термалния резервоар под Шумен с температура на водата 91 градуса. А това ще доведе до откриване на минерално – лечебната индустрия в Шумен, нов вид топлоснабдяване по домовете, развитие на оранжерийното производство.
Развитие на градския и междуселищния транспорт с въвеждането на електромобили. Крайната цел е всяко населено място в общината да има връзка с общинския център поне 2 пъти дневно.
Подобряване състоянието на уличната и пътна мрежа в общината. Реализация на проекти за 15 000 000 лв.
И още благоустрояване и модерно развитие на централната градска част на Шумен от площад „Кристал“ до хотел „Мадара“ по спечелен европроект през 2015 г. на стойност 3,5-4,5 000 000 лв. Ремонт на Младежки дом – Шумен.
Последователно противодействие на корупцията във всички общински структури, за да остават повече парични средства в общината.
„Общината иска добър стопанин и ние с моя екип ще бъдем такива, защото виждаме проблемите ясно, четем много и предлагаме реални идеи“ – заключи кандидатът.

Той представи листата за общински съветници, в която са включени професионалисти в своите области, доказа ли се пред шуменци и разпознаваеми.
Втори е инж. Максим Иванов, бивш кмет на Шумен 1995- 1999 г. Следва бившият зам.-председател на Общинския съвет Румен Русев.
„Мен са ме учили да бъда честен, да бъде работлив и да правя добро. Такъв съм бил през целия си живот и такъв ще продължавам да бъда. Моето мото е: „Властта произтича от хората и тя трябва да се върне при тях с грижа“, ако моите идеи ви допадат гласувайте за мен, за моя екип и за по – добрите дни на нашата община!“ – призова многобройната аудитория той.
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ИЗБОРНИ ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
24shumen.com

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!