BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Наложиха принудителна административна мярка на мераклиите да вдигат завод в Попово

Директорът на РИОСВ – Шумен спря някои от дейностите на площадката за отпадъци в Попово, стопанисвана от „Еко Инвест Север“ ЕООД. Издадената заповед, съгласно разпоредбите на Закона за управление на отпадъците, се налага с цел предотвратяване и преустановяване на административни нарушения, свързани с управлението на отпадъците на територията на община Попово, както и на вредните последици, които биха настъпили и биха създали предпоставки за възникване на непосредствена опасност за замърсяване и увреждане на околната среда и здравето на хората. Мотивите за налагане на мярката са, че при осъществяване на дейността си дружеството не е изпълнило предписанията от многократни проверки за монтиране на сепарираща инсталация за отпадъци, вследствие на което към днешна дата площадката е запълнена и отпадъците не се третират законосъобразно. Дружеството нееднократно е санкционирано за извършваните нарушения.

Припомняме, че същата фирма прояви намерение да строи инсинератор за оползотворяване на отпадъците. След проведеното обществено обсъждане, с жителите на Попово, кметът на града д-р Людмил Веселинов спря процедурата.

shumenonline.bg

 

 

 

 

 

 

 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!