BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Награждават отличените в конкурса „Приложното изкуство в народните обичаи от Коледа до Васильовден“

Победителите в регионалния конкурс „ Приложното изкуство в народните обичаи от Коледа до Васильовден“ ще бъдат наградени на 13 декември от 11.00 часа в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров“ в Шумен. В XXIII издание на творческата надпревара участваха повече от 350 деца на възраст от 6 до 19 години от Шумен, Велики Преслав, Нови пазар, Плиска и селата Царев брод, Мадара, Марково, Стоян Михайловски, Градище и една участничка от Българското неделно училище „Св. Иван Рилски“ в Кеймбридж, Великобритания. Това съобщиха организаторите на конкурса.
Участниците в конкурса се надпреварваха в изработването на коледни и новогодишни картички и рисунки, коледни пана и украси, плоски и обемни кукли на коледари и сурвакари, сурвакарски маски и ликове и сурвакници.
Жури с председател художничката Недялка Митич присъди 45 индивидуални и осем колективни награди.
Всички изпратени за участие в конкурса творби ще бъдат подредени в изложба на втория етаж в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров“ в Шумен.
Целта на регионалния конкурс „Приложното изкуство в народните обичаи от Коледа до Васильовден“ е да съхрани и популяризира българските народни традиции, да стимулира интереса на участниците към богатото наследство на народното приложно изкуство.
24shumen.com

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияИновация: Две детски градини в Шумен с модерна образователна среда по проект
Следваща статияДим в комините: Шуменци са дишали мръсен въздух в два поредни дни

loading…

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!