BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Наградиха участниците в традиционния благотворителен конкурс „ЕКО КОЛЕДА“

23 детски градини, 21 училища и 3 центъра за деца от Шуменска и Търговищка област награди директорът на РИОСВ – Шумен Стела Илиев в традиционния благотворителен  конкурс „ЕКО  КОЛЕДА“. Той се провежда за седма поредна градина и е за ръчно изработени украса и картички от екологични и отпадъчни материали.

От тази година има нова категория – за стихотворение на екологична тема, където с авторски творби се включиха три дами. Жури от служители на екоинспекцията, „БулЕкоПак“ АД, „Рекобат“ АД и „Грийнтех – България“ АД, които са партньори в инициативата, оцениха и наградиха тазгодишните победители.

В категорията на най-малките от детските градини първа награда спечелиха децата от ДГ „Братя Грим“ в Шумен, втората награда беше за малчуганите от ДГ „Светулка“ – Шумен. С трета награда беше отличен екипът от ДГ № 9 „Приказка“ в Търговище. Приз за оригиналност и тематичност получиха възпитаниците от ДГ „Първи юни“ от с. Хитрино. Децата от ДГ „Пчелица“  и ДГ „Пролетна дъга “ в Шумен грабнаха специалните отличия.

В категорията на по-големите първата награда беше за учениците от I ОУ „Христо Ботев“ – Търговище. Втори останаха възпитаниците от ОУ „Христо Ботев“ – с. Зелена Морава, община Омуртаг. Трети се класираха децата от СУ „Панайот Волов“ в Шумен. С приз за масовост беше отличено СУ „Йоан Екзарх Български“ в Шумен, а специални награди получиха учениците от ОбУ „Свети Паисий Хилендарски“ в Плиска, СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Смядово и II ОУ „Д-р Петър Берон “ Шумен.

За всички участници в конкурса имаше грамоти, сертификати за благодетел и вечно зелен храст от вида западна туя.

shumenonline.bg

 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!