BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Навръх 100-годишнината си ветеран от Втората световна война получи юбилеен медал от министър Каракачанов

Ветеранът от Втората световна война редник Ахмед Льотев от с. Маломир отбеляза в добро здраве 100-годишния си юбилей. Празника на рожденика споделиха съпругата му, една от дъщерите му, внукът му и представители на държавната и местна власт. Това съобщиха от Ваенното окръжие в Шумен.
По повод 100-годишният юбилей, със заповед на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, ветеранът бе награден с юбилеен медал “75 години от Втората световна война” и почетна грамота, връчени от капитан Герган Джиновски от Военно окръжие-Шумен.
От името на областния управител проф. Стефан Желев поздравителен адрес бе връчен на рожденика от Петко Шаренков – зам.-областен управител. Той пожела на юбиляря да бъде здрав и да се радва на близките си още дълги години.

Ахмед Льотев получи поздравителни адреси от шестимата народни представители от Шуменския избирателен район, както и от Нигяр Джафер – заместник-председател на 44-тото Народно събрание на РБ и ръководствата на ПП ГЕРБ-Шумен, Общинска организация на ВМРО-БНД-Шумен, ПП ДПС и Общински съвет на БСП-Шумен.
От община Върбица столетникът получи поздравителен адрес, подаръци и голяма торта, връчени лично от инж. Мердин Байрям – кмет на Върбица.
Минка Атанасова – директор на СУ “Св. Паисий Хилендарски” във Върбица и възпитаници на училището поднесоха на рожденика поздравителен адрес, подаръци и цветя. Редник Льотев получи поздравителен адрес и от ОБУ ”Св.Св. Кирил и Методий” с.Бяла река. Специално за стотния си юбилей ветеранът получи рисунка от двама седмокласници от училището.
Началникът на Военно окръжие-Шумен – подп. Георги Георгиев подари на редника от запаса екземпляр на книгата на академик Георги Марков “Голямата война и българският меч над Балканския възел 1914-1919” с лично послание и колаж със снимки.
Петранка Маринова връчи на столетника подарък от името на Областният съвет на Съюза на ветераните от войните на България.
Ахмед Льотев е роден на 20 май 1920 г. в с. Цветино, община Велинград, област Пазарджик. От 1978 г. живее в с. Маломир община Върбица. Участвал е във Втората световна война, като санитар. Преди да замине за фронта се жени за съпругата си Айше, с която живее щастливо и до днес. За тях се грижат една от дъщерите им и единият им внук. Днес столетникът се радва на 2 дъщери, 6 внуци и 11 правнуци.
24shumen.com

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияАнаниев позволи: Колективен спорт на открито и закрито, но без публика!

loading…

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!