BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Мустафа Карадайъ: Имаме вярна стратегия за Шумен

Кандидатът за кмет на Шумен Четин Казак и кандидатите за общински съветници бяха представени на жителите на кв.”Боян Българанов” в присъствието на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ и част от екипа на Централния предизборен лъч.
„През всичките тези години градът бе управляван и от леви и от десни, но остана скрит, неусвоен потенциал тук. Всеки от тях каквото можа направи. Останаха обаче много неща, които управленските екипи не успяха да направят”, заяви пред аудиторията в читалище „Стилиян Чилингиров” Четин Казак. Причината – не са разполагали със съответната компетентност, подготовка, или липса на желание.
Той обяви и заявката – в Шумен след стратегическия избор на 27 октомври, да бъде направен исторически пробив и градът да заеме своето достойно място на картата на България.
По думите му нужно е едно добро управление, обърнато към реалните проблеми на хората, в унисон със съвременните реалности.
Според кандидата за кмет, градът трябва да стане по-атрактивен за чуждестранни инвестиции. Както и за реализация на мащабни европейски проекти.
Като най-наболял и неотложен за решаване проблем Казак открои проблема с лошата вода с висока цена. „Защо жителите да не почнат да пият чиста вода на приемлива цена?”, попита той.
Неговите наблюдения са, че са асфалтирани улици само в централните райони на града, а кварталите са изоставени. Имало улици „целите дупка до дупка“. Такъв пейзаж не приляга на един европейски град, десетият в България, обобщи кандидатът. Той бе категоричен, че добрата инфраструктура е условие, да бъде посрещнат инвеститорски интерес. А в последствие инвестициите, да останат да се развият.
Четин Казак посочи и необходимостта от образовани кадри, които да отговарят на реалните потребности на бизнеса.
Според него не е достатъчно само да се изгради нов стадион след като няма един силен отбор от мащабите на „Арда” Кърджали и „Лудогорец”.
Вниманието на управляващите трябвало да се фокусира и върху масовия ученически спорт и изграждането на закрита плувна зала. „Ние можем да го направим, ако получим доверие на 27 октомври”, убеден е кандидатът за кмет.
„Като човек, свързан с града повече от 15 години, като бивш народен представител с два мандата и шуменски зет, не съм се откъсвал от проблемите и болежките и добре знам какво очакват те. Затова с моите знания, с подготовката и натрупания опит смятам, че мога да бъда достойният бъдещ кмет на Шумен”, обяви той. И предложи своя експертиза и в здравеопазването, разбира се където Общината може да влияе в политиката на МБАЛ.
Той акцентира и върху изключителното историческо и културно наследство, с което малко градове в страната могат да се похвалят. Казак смята, че туристическият потенциал на града в посока на миналото трябва да се използва за привличане на туристи от страната и чужбина. А ДПС има визия Шумен да се превърне в сериозен туристически център. И да възстанови миналата си слава, за да заеме място между развитите български градове.
Пред нас се изправя историческият шанс да премахнем стереотипите от миналото, призова Четин Казак и апелира етническата и религиозната принадлежност да бъдат абсолютно загърбени и да отстъпят място на компетентността, която се предлага на жителите.
Той е убеден, че шуменци ще направят верния избор с бюлетина №55.

„На тези избори чисто депесарския потенциал в този град трябва да бъде реализиран. Това го реши ръководството на партията. Имаме и стратегия”, заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. И оттам нататък да надградим и кметът на Общината да се казва Четин Казак, пожела той на фона на аплаузи в залата. И припомни една любопитна подробност – неговата кариера в партийната йерархия започва от Шумен. През 1998-а година оглавява младежката организация.
Четин Казак е бил номиниран от централното ръководство на партията с идеята да довърши важни неща.
Лидерът оцени като недостатъчен броят от 2 хиляди гласа. Като постижима цифра той посочи 13 кмета на населени места и 20 съветници в Шумен. И призова към сериозно отношение към поставените задачи. За пример той посочи общински председател, който дошъл от Родопите да окаже подкрепа.
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ИЗБОРНИ ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
24shumen.com

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!