BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Много игри и забавления за малчуганите в Шумен на 1 юни

С различни занимания и игри на открито в Шумен ще бъде отбелязан Международният ден на детето – 1 юни. Инициативите се организират от Общината и ще се проведат при спазване на всички противоепидемични мерки.
Празникът ще започне от 10.00 часа в Градската градина. По централните алеи на парка децата ще имат възможност да направят свои рисунки върху асфалта. Ще бъдат подредени и стативи, върху които малчуганите също ще могат да рисуват. Те ще са разположени на разстояние един от друг, каквито са указанията за физическа дистанция в извънредната епидемична обстановка.
Забавленията в Градската градина на 1 юни ще продължат с различни занимателни игри. На площадката до паметника на Тодор Колев ще има преминаване на препятствия с колело, тротинетка и ролери. За децата, които най-бързо преодолеят трасето, са предвидени награди.
Най-малките жители на Шумен ще могат да гледат безплатно в 3D формат детския анимационен филм „Кумба“. Прожекцията е в 15.00 часа в концертната зала на Младежкия дом. Децата и родителите, които желаят да гледат филма, е необходимо да си носят 3D очила. Създадена е организация за безопасност на публиката по време на прожекцията – при влизане в залата децата и родителите ще почистват ръцете си с дезинфектант и ще се използват ограничен брой места в залата. От Общинската администрация отправят молба към зрителите да носят лични предпазни средства (защитна маска за лице).
В 17.00 часа танцовите формации „Емоушън“, „Фаворит“ и „Wow“ и вокалните състави „Аврида“ и „До Ре Ми“ ще изнесат празнична програма с песни и танци пред сградата на Младежкия дом.
Празникът, посветен на Деня на детето в Шумен, ще продължи в 18.00 часа в парк „Студентски“. На откритата сцена, изградена от Община Шумен в парка, децата ще се забавляват с аниматори, които са им подготвили игри, танци и изненади. Ще има и демонстрации на фокуси. В паузите между различните занимания на сцената ще се изявят Боряна Минчева и Марианита Йорданова – ученички в 3 клас на СУ „Сава Доброплодни“, младата певица Моника Миткова и танцовата формация „Танцувалня“, които ще зарадват присъстващите със свои изпълнения.
Снимката е илюстративна.
24shumen.com

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия1 225 зрелостници в Шуменско на матура по български език и литература

loading…

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!