BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Местят матурите на 30-ти май, изтеглят и кандидатстудентските изпити

„При този сценарий ще се наложи да преместим изпитите от националното външно оценяване. Вероятно ще предложим държавните зрелостни изпити да се проведат на 30-ти май и 1-ви юни, за да имат време дванадесетокласниците да приключат учебната година“. Това съобщи на пресконференция министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

Висшите училища ще изтеглят кандидатстудентските си кампании със 7-8 дни, с колкото ще се забави и издаването на дипломите за завършено средно образование.

„Няма да има проблем за приключването на учебната година“, подчерта министърът.

Той изтъкна, че със стартирането на обучението в електронна среда няма единна организация на обучението, тъй като такава не може да бъде създадена в такъв кратък срок. Съотношението между синхронно и асинхронното обучение е различно.

Отлагане на изпитите ще има и за седмокласниците, новите дати ще са в дните 13-15 юни. Около 29-май ще бъдат изместени изпитите за 4 клас.

Нивото на достигане на учебния материал е различно при всичките  над 700 000 ученици, в системата.

shumenonline.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!