BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Медали за шуменските каратеки от Националното първенство

Обраха старица, седнала на пейка да си почине, 17-годишен подкара АТВ

25.02.2020

Проверките в гората продължават

25.02.2020

На 23 февруари в Спортен център „Люлин“ /бившата зала „Сиконко“/ се проведоха Националните първенства по карате Шинкиокушин за мъже и жени – кумите и ката, и мъже и жени – втора дивизия (кумите). Много силно представяне записаха състезателите на СК „Киокушин“ – Шумен  и СК„Киокушин“ – Нови Пазар, шуменци завоюваха един златен и един бронзов медал, а новопазарският боец е с една вицешампионска титла.

При мъже в кат. до 75 кг. Шампион стана Цветан Урумов, който безапелационно отстрани в полуфиналния си двубой Димитър Генов от АСКК „Тракия“- град Пловдив с ипон  след много силно чудан маваши гери , а финалната среща изправи на крака цялата зала. Това беше много оспорвана среща между шуменския състезател и Фатих Фаик от СК „Киокушин“- гр.Нови Пазар,който в първия си двубой нокаутира с уширо гери  Любомир Бакърджиев от СК „Сентоки“- Обзор, а на полуфинала победи с ипон много опитния боец от АСКК „Тракия“ Илиян Христозов. Младите надежди от Шумен и Нови Пазар се познават много добре, тъй като много пъти са играли помежду си, били са заедно и на много лагери на Националния отбор- двамата играха много сърцато и се раздадоха без остатък с което спечелиха сърцата на публиката. В края на двубоя Цветан Урумов наложи висок темп на боя и по-голямата активност повлия на съдийското решение. Макар че на татамито често са съперници в живота и двамата млади национали са много добри приятели и от сърце се поздравиха- с това много силно представяне и двамата си спечелиха квоти за Националния отбор, а Фатих Фаик бе отличен и с приз за най-техничен състезател. При мъжете, в дисциплината ката, другият състезател на СК „Киокушин“ – Шумен, Калоян Георгиев се класира на трето място. Шуменските и новопазарските състезатели продължават своята подготовка за предстоящите Национални първенства за юноши и девойки и кадети и кадетки, които ще се проведат през месец март в град Севлиево.

shumenonline.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!