BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Малки красавици от Шумен се завърнаха с титли от национален конкурс

13-годишната Магдалена Захариева от Шумен спечели „Мис Тийн България 2019 – гранд при“ за красота и талант на провелия се в Златни пясъци национален конкурс „Малка Мис и Малък Мистър България 2019“.
Младото шуменско дарование завоюва още титлата „Мис фотомодел 2019″ и златен медал във Фестивала за изкуства ,“Ню старс 2019“.
Втората представителка на Шумен – Мирай Ердинчева на 5 години, се окичи с лентата и короната на „Малка Мис България 2019“ в най-малката възрастова група. А на Фестивала за таланти спечели бронзов медал, съобщи за 24shumen.com Албена Рахнева, собственик на Агенция „Фаворит” и Регионален директор на конкурса „Малка Мис България” за Шумен и региона.
Национален организатор на 17-тото издание и притежател на марката „Малка Мис и Мистър България“ е Агенция „Интерсаунд“ ЕООД с президент Ирина Папазова. А Фестивалът за изкуства „Ню старс“ бе проведен за 8-ми път.
Домакин на събитието бе луксозният комплекс „Аргищ партез“. Хореографията на отделните турове бе дело на Албена Рахнева и Мартин Желев,който бе и режисьор на цялото събитие. А Мариета Славчева бе дизайнерът на униформите на конкурса.
„Много съм доволна от нашето участие. За първи път печелим „ГРАНД ПРИ“ и за красота, и за талант. И двете ни момичета се представиха блестящо“, заяви Албена Рахнева – собственик на Агенция „Фаворит“ и Регионален директор на конкурса „Малка мис България” за Шуменска област.
„Като техен мениджър и треньор, смело мога да кажа,че ние определено се отличавахме от всички други участници, особено Маги с оригиналния си талант – изобразително изкуство. Жури и публика бяха запленени от демонстрацията на нейните 6 картини в стиловете Живопис, графика и иконопис“, уточни Рахнева.
Една от своите живописни картини Маги е подарила на Ирина Папазова за спомен от децата на Шумен.
Мира пък бе единственото дете при най-малките, което самостоятелно изигра своя танц ,“Фръц-фръц“ в стил „Детски модерен балет“ като завършен талант. В конкуренцията на над 60 деца финалисти от 19 града на България, това си е много престижно постижение, категорична бе Рахнева. Тя дава висока оценка на сценичното присъствие на Сузан Джемил, като водеща заедно с Йордан Папазов на най-големият в България национален форум за детска красота и талант. По думите й това е допринесло за шуменския триумф.
„Само след два месеца Агенция „Фаворит“ ще навърши 25 години и искам да посветя този огромен успех на нашия юбилей!“, сподели още тя.
Маги е ученичка в 8–ми клас на училището по изкуства „Сава Доброплодни“. От една година тя е в Агенция за таланти „Фаворит“ и вече е доказала, че е безспорен талант. Освен с манекенство и рисуване, Маги се занимава още с вокално пеене, модерен балет и английски език
5-годишната Мирай е възпитаничка на ДГ „Светулка“. В Агенцията е от 2 години и много успешно се справя с дефилирането и детския модерен балет. Участвала е в много концерти, конкурси, ревюта и състезания по танцово изкуство. Само през 2019 год. има спечелени 2 бронзови медала от международни танцови фестивали.
През 2020 г. Магдалена Захариева и Мирай Ердинчева ще представят България на международни детски конкурси и фестивали за красота и талант.
„Ще ги подготвя по най-добрия начин, защото в нашата Агенция знаем как се стига до световен връх”, планира Рахнева.
„Искам да изкажа своите най-искрени благодарности към родителите на Маги и Мира- за доверието и помощта, които ми оказаха при подготовката за конкурса, на нашите страхотни шуменки дизайнерки Надя и Анета Христови – за официалните рокли на момичетата, на Невена Христова и Надежда Минчева – директор на ДГ „Светулка“ за предоставените народни носии и на Сузан и Тунай Джемил – за съпричастността по време на целия празник”, добави тя.
24shumen.com

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!