BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Любомир Христов разговаря с представители на Германо-българската индустриално-търговска камара

Кметът Любомир Христов се срещна днес с представители на Германо-българската индустриално-търговска камара. В срещата участваха Кармен Щрук, заместник-председател на камарата и Татяна Делчева, експерт по маркетинг и бизнес контакти.

Целта на посещението е предложението на ГБИТК да организира информационно събитие в Шумен в края на месец май тази година, на което да бъдат представени дейността на камарата и възможностите за по-лесен достъп на българските фирми до германския пазар. Кметът Любомир Христов пое ангажимент да запознае гостите от Германия с икономиката на Шумен и културно-историческите забележителности в района.

По-късно гостите от камарата пожелаха да разгледат Индустриалния парк в Шумен. По време на обиколката те споделиха, че са много впечатлени от строителните дейности там, от условията и възможностите за бизнес, които предлага индустриално-търговският и логистичен център край града.

От ръководството на Индустриалния парк споделиха, че са получили покана за участие в събитие, което ще се състои две седмици по-рано,  на 11 май 2020 г., в Мюнхен, където ще се проведе „Ден на икономиката на България в Бавария“. Основната цел е да се популяризират потенциала на българските фирми, поддоставчици за автомобилостроенето, както и благоприятните условия за производство, научно-изследователска и развойна дейност в България.

shumenonline.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!