BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Любомир Христов: Доказахме, че можем. Ще продължим да работим за Шумен!

Амбициран съм да продължа започнатото. През изминалите четири години поставихме началото на един динамичен и съвременен град. Това каза при официалното откриване на предизборната си кампания кандидатът за втори мандат за кмет на Шумен и водач на листата за общински съветници на ПП ГЕРБ Любомир Христов. На събитието присъстваха членът на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ Тодор Тодоров и депутатите Димитър Александров и д-р Румен Генов.
В речта си Любомир Христов благодари на общинските структури на партията, които единодушно след 4-годишния му мандат отново го предложиха за кандидат за кмет. По думите му, това е доказателство за доверие и признание за добре свършена работа.
“Днес ние отново искаме подкрепата на шуменци, за да продължим заедно да работим за нашия град. Доказахме, че знаем как да управляваме общината – с грижа за хората и за по-доброто бъдеще на нашите деца. Можем да се гордеем с постигнатото. Имаме на какво да стъпим и знаем как да продължим. В трудностите ние натрупахме опит, на който Вие и всички шуменци могат да се доверят. Знаем какво можем. Знаем как да го направим. Имаме и визията къде искаме да стигнем – да направим Шумен привлекателен, динамичен и проспериращ град,” каза Любомир Христов.
По време на събитието беше излъчен филм за постигнатото от екипа на Любомир Христов през четиригодишния мандат с кадри от обновените райони в града – нови паркови пространства и зелени площи, игрища, детски и спортни площадки, кръгови кръстовища, спирки, тротоари, улици, санирани блокове, реновирани училища, “Арена Шумен” и Дома за възрастни хора.
„Измина един много тежък мандат. Наследихме дълг от над 35 000 000 лева, незавършени европроекти и такива с изтекъл срок, съдебно споразумение за 5 000 000 лева. Това наложи въвеждането на изключително строга финансова дисциплина. Това даде възможност за устойчиво и балансирано развитие на Шумен. Погасени са близо 30 000 000 от старите задължения. Още в началото на нашия мандат обещахме да превърнем Шумен в индустриален център на Североизточна България. Сега в края на мандата, със задоволство мога да кажа, че в Индустриалния парк привлякохме повече от 20 инвеститори. Изградени са нови три завода. Това допринесе за намаляване на безработицата в Шумен“, каза още кандидатът за кмет на ПП ГЕРБ Любомир Христов и добави, че парцелите в зона „А“ в Индустриалния парк вече са заети и се изгражда зона „С“, а Община Шумен спечели приза „Инвеститор на годината“ за 2017 година от Българската агенция за инвестиции. За изграждането на многофункционалната зала „Арена Шумен“ през 2018 година Общината получи призът „Инвеститор на годината“ в категорията „Атракционни и спортни сгради“ на Националния регистър за ново строителство и реконструкция.
Бе посочено още, че развитието на икономиката е повишило и качеството на живот и ако през 2015 година средната работна заплата в Шумен е била около 700 лева, то през първото тримесечие на 2019 година е вече над 1 000 лева, а безработицата в града никога не е била толкова ниска.
„Заедно с инвестициите привлякохме и редица търговски вериги. Те построиха в Шумен големи и модерни магазини. Успяхме да заделим 2 000 000 лева и започнахме подмяна на уличното осветление в града с ново и модерно. Строи се и нов голям магазин. Готов е и новият идеен проект за градския стадион в Шумен. „Арена Шумен“ се превърна в новото лице на града. За по-малко от година там се проведоха над 70 културни и спортни събития“, отбеляза още Любомир Христов. Той припомни, че се обновяват цялостно и трите корпуса на спортна зала „Плиска“, изцяло ремонтирана е спортна зала „Юнак“. Възстановен и изцяло изграден е спортния център в Градската градина.
„През тези четири години успяхме с общински средства да реновираме 20 улици, да изградим нови тротоари, изградихме нови парко места. През 2015 година в Шумен нямаше нито един саниран блок. Днес санираните блокове са 27, а в тях живеят над 4 000 души. Шуменци се радват и на нови паркови пространства и зелени площи. Обособена бе и нова арт зона в града, а паркът пред Съдебната палата се превърна в предпочитано място за отдих и срещи. 30 нови красиви площадки радват децата на Шумен“, каза Любомир Христов.
Посочено бе, че в този мандат е завършено строителството на пречиствателната станция за отпадъчни води, изградена е площадка за разделно събиране на опасни отпадъци. За по-малко от 4 години в общината са вложени над 100 000 000 лева по различни проекти.

Модернизирана е общинската образователна инфраструктура. По Оперативна програма „Региони в растеж“ бяха изцяло ремонтирани четири училища в Шумен. След половин век градът има нов Старчески дом.
Работи се за благоустрояване и на селата в общината. Белокопитово, Илия Блъсково и Благово вече са с ново енергоефективно улично осветление с дистанционно управление. Ремонтирани са сградите на детски градини, училища и читалища в селата на общината.
Шумен посреща туристи в осъвременена и обновена туристическа инфраструктура. НИАР „Мадара“ разкрива тайните на магическата местност с виртуана реалност, образователни игри, съвременна техника и оборудване. Реновирана е сградата на къщата-музей „Лайош Кошут“, осъвременена е експозицията. Регионалният музей в Шумен посрещна туристическия сезон с две обновени зали, а новата изложбена зала на Стария град отново разказва за величието на Шуменската крепост. След 38 години чакане Паметник „Създатели на българската държава“ ще има статут и ще се превърне в място с национално значение.
„Изпълнихме всичко, което обещахме през 2015 година. Променихме визията и бъдещето на града. Превърнахме го в модерен и развиващ се град. Вярвам, че на 27 октомври гражданите на Шумен ще гласуват с бюлетина № 43“, заяви Любомир Христов, който бе категоричен, че всичко това се постига обаче с много и целенасочена работа.
“Ще продължим да обновяваме градската среда, образователната, социалната, културната и спортната инфраструктура. Ще влезем в кварталите, ще ги благоустроим. Имаме подготвени проекти, които вече сме стартирали и ще реализираме докрай. Ще завършим подмяната на уличното осветление и обновяването на входните артерии на града. Предвидили сме цялостно саниране на Младежкия дом. Ще направим реконструкция и ремонт на Летния театър. Ще разширим улица „Марица“ с още едно пътно платно и ще покрием реката в участъка от зала „Младост“ до „Арена Шумен“ и моста от ул. „Васил Друмев“ към ул. „Марица“. Готов е идейният проект за цялостна реконструкция на градския стадион. Имаме обещание за финансиране на строителството и ще го направим през следващия мандат. Ще заделим по-голям ресурс, ще насочим усилията си и към селата в общината”, обеща Любомир Христов.
На откриването бе представена листата за общински съветници и кандидатите за кметове на 15 села в общината. „Това е нашият екип. Всички са доказани професионалисти. Вярваме, че с този силен екип ще победим на предстоящите на 27 местни избори“, заяви с увереност Любомир Христов.
На местния вот ПП ГЕРБ-Шумен се явява с пълна листа от 41 съветници. Сред тях има учители, лекари, университетски преподаватели, архитекти, икономисти.
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ИЗБОРНИ ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
24shumen.com

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!