BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Културната комисия не подкрепи предложението за освобождаване на директора на ТВ „Шумен”

Предложението на общинския съветник Венцислав Венков да бъде предложено на кмета на Шумен да прекрати предсрочно трудовия договор на директора на ОП „Общински медиен център” и да обяви конкурс за избор на нов директор не беше подкрепено от постоянната комисия по култура. „За” гласуваха двама – Живка Тонева и Христофор Крумов, а останалите петима бяха против.
Преди гласуването се проведоха дебати по предложението. Живка Тонева подкрепи докладната записка на Венцислав Венков. Тя каза, че й е мъчно за нивото, до което е стигнала Телевизия „Шумен” – не рекламира Шумен, повтаря емисии на национални телевизии, показва стари неатрактивни филми. Според Тонева е необходима сериозна промяна на програмната схема, за да се случи концепцията, с която е спечелен конкурса за директор. Тя подкрепи провеждането на нов конкурс, на който, ако настоящият директор прецени, може да се яви.
Венцислав Венков аргументира докладната си записка. Според него не е възможно от администрацията да не са видели пълното несъответствие между концепция и програма. Венков заяви, че не приема оправдания като липса на средства, липса на кадри и пандемия. За две години не е реализирано нищо от концепцията, поради което той е очаквал директорът сам да си подаде оставката. Венков отбеляза, че при дискусия в социалните мрежи по темата са получени над 150 коментара, нито един от които не е бил в защита на директора на медията.
Директорът на Телевизия „Шумен” Георги Софронов заяви, че е изумен от личното отношение на Венцислав Венков, когото е виждал само на снимка. Според него социалните мрежи не са мястото, в което да се дискутира нивото на Телевизия „Шумен”. Софронов каза още, че екипът на телевизията трябва да бъде поздравен за това, което върши в медия, която е в катастрофално техническо състояние от години. Телевизия не се прави без пари и 300 000 лв. не са достатъчни, каза още директорът на медията. „Аз без работа няма да остана, но няма да направя удоволствие на Венцислав Венков, като си подам оставката”, бе категоричен Георги Софронов.
24shumen.com

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБАЗ стягат национален протест, искат отваряне на заведенията на 1 февруари
Следваща статияЗдравният министър иска удължаване на противоепидемичните мерки за още 3 месеца

loading…

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!