BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Красимир Костов: Ще намалим такса смет с по 15% на година, а до края на мандата тя ще отпадне

„Това е едно от 5-те неща, които ще се случат за първи път в България и именно нашата община ще ги реализира първа” – обяви на среща с жители на село Велино, Красимир Костов. Ще създадем Общинско предприятие за сметосъбиране и преработка и ще организираме от 2021 г. сметосъбирането да става по квартали. Това ще доведе намаляване на разходите за тази услуга, а оттам и намаляването на такса смет, увери той.
Община Шумен ще бъде и първата община в България, която ще въведе „неотменим общински базов доход“, това ще стане след като увеличим приходите от общинска собственост от 0,03 лв., колкото са съм момента, до 0,30 лв. от 1 лв. общинска собственост. Събраната сума годишно ще се разпределя между хората включени в програмата, което ще става на доброволен принцип, категоричен бе кандидатът за градоначалник.

Хората живеещи в част от селата на общината поставиха въпроси свързани с осъществяването на транспортни връзки с областния град, асфалтирането на улиците, водоснабдяването и канализацията, подпомагане на читалищната дейност, развитие на икономиката в селата.
Всички тези въпроси са намерили решение в моята управленска програма – заяви Красимир Костов. Има изготвени проекти за водоснабдяването на 7 от големите села в общината, ще бъде подменена водопреносната мрежа и изградена канализация, там където е нужно. Ще се преасфалтират поне 3 от главните пътни артерии на всяко село и ще бъде осъществена транспортна връзка поне два пъти дневно с Шумен. Ще се създаде Общинско предприятие по земеделие, което да развие структури по селата и така да спомогне за икономическото развитие на селото в тази област.
Само така докосвайки се и разговаряйки с хората могат да се разберат истинските им проблеми и тези, които трябва да намерят своето решение приоритетно. Ние и моят екип, сме хора професионалисти, разпознаваеми, от различни партии, но обединени в името на Шумен и за това ви предлагаме проекти, които са разработени последните 2 години и готови за реализация, сподели кандидатът.
Ние няма да критикуваме опонентите си и да им търсим грешки, ние ще си гледаме работата, защото можем и знаем как, каза Костов.
Подкрепете ни на 27 октомври с номер 61 за бъдещето на Шумен – апелира той.
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ИЗБОРНИ ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
24shumen.com

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!