BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Корнелия Нинова в област Шумен

Корнелия Нинова в област Шумен

След Преслав Нинова бе в гр. Нови пазар като от там тя посети и Каспичан, а след това бе в Шумен.Ето и кметовете на „БСП за България“ в област Шумен, които получаватподкрепата и доверието на ПП БСП:
Община Шумен – Венцислав Дянков Венков;
Община Венец – Сали Мюмюн Карамахмуд;
Община Велики Преслав – Александър Горчев Александров;

Община Върбица – Стоян Георгиев Димитров;
Община Каолиново – Ердиван Шефкет Адем;
Община Каспичан – Иванка Стойнова Найденова;
Община Нови Пазар – Георги Сашев Георгиев;
Община Никола Козлево – Наджиб Нур Курт;
Община Смядово – Стоян Димитров Шайков;енцислав Венков за кандидат за кмет на Шумен

БСП ще издигне Венцислав Венков за кандидат за кмет на Шумен. Той е получил 3/4 от гласовете на общинската конференция на социалистите. Другото предложение, което бе гласувано, бе това на предишния кмет от БСП – Красимир Костов.Корнелия Нинова поднесе червена роза пред бюст паметника на Христо Ботев.

В Нови пазар Корнелия Нинова поднесе червена роза пред бюст паметника на Христо Ботев.

Открито хората задаваха въпроси на Корнелия Нинова и нейните кандидати на които тя подробно отговаряше. „Най-големият ни враг е страхът и апатията“ заяви тя в Нови пазар. „Всичко можем да върнем, всичко можем да изградим, но доверието в хората е непоправимо, че всички са еднакви, че всички са маскари и това е истинската битка“.Корнелия Нинова

Корнелия Нинова подкрепя кандидатите за кметове във всички общини – Георги Сашов, както и листите за общински съветници в Нови пазар. Не делим общините на малки и големи, заяви Нинова. На всяка среща хората поставят въпроса за сигурността, затова че се нападат възрастни и самотни хора, ограбват се, а извършителите не се откриват.

А когато ги открият и заловят се пускат пак на свобода заради маловажност на престъплението като даваха се дузина примери. Кандидат за общински съветник адв. Марков зададе наболелият проблем за “маловажният случай” в съдебната практика и Корнелия Нинова и депутатът Иван Иванов заявиха, че се борят за законодателни промени в НПК за да се спре с това както и за редуцирането на една трета при бързото производство и признаването на вината.

Дадоха пример, че ако бъде откраднато имущество за 1000 лв. едно дело ще бъде прекратено, защото тази сума е под две минимални заплати и Корнелия Нинова заяви, че това не малка сума и за някой това е лишения за половин година. Тази социална несправедливост трябва да се прекрати. Шири се безнаказаност и чувство за несправедливост. Сигурността на всеки българин е задължителна. Отдавна водим дискусии да бъде премахнат “маловажният случай” в НК и НПК.

Внесохме и закон за тежки престъпления да не се намалява доживотната присъда без право на замяна. Основните насоки на платформата на БСП за местни избори са подкрепата за общинското здравеопазване, безплатни детски градини, опазване на околната среда и др. Комуналните услуги да не се дават на концесия, а да се изпълняват от общински дружества, за да бъде цената на услугата поносима.

Даде се пример и как от ГЕРБ излъгаха с тези 50 милиона за медицинските сестри, което е грозна манипулация. Хората говорят за борба с корупцията и как да се решат проблемите с безработицата и Корнелия Нинова отговори ясно с подобряване на бизнес климата и създаване на макро и микро стимули за бизнесът за да се създаде благоприятна бизнес среда само така ще дойдат инвеститори и ще се отворят работни места. Кандидат-кметовете искат прозрачност и повече гражданско присъствие на сесиите на общинарите.

Трябва и повече граждански натиск и контрол като само така корупцията ще се пресече и няма да има скрито покрито, само така няма да се пробутват съмнителни сделки с материален интерес през общините когато всичко е наяве и всичко е на показ и има гражданска дискусия.

Георги Сашев от Нови пазар заяви, че ако стане кмет няма да позволи да се замени или продаде нито един общински терен, а за стимулиране на бизнеса има модел както в Шумен да се създадат бизнес паркове където да бъдат поканени предприемачите с изградени всички комуникации и всички удобства за бизнеса дори да бъдат освободени 5 години от данъци, ето така се привличат капитали.

Корнелия Нинова бе неотлъчно следвана от депутатът от БСП Иван Иванов, който ясно и категорично заяви, че ще се борят за победа в област Шумен.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.
Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!