BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Коледни подаръци получиха обитателите на търговищкия приют за животни

Ученици от 9 „а“ клас на II СУ „Проф. Никола Маринов“ посетиха Общинския приют за безстопанствени кучета в Търговище. Заедно с техния класен ръководител Десислава Станкова те дариха 60 кг. храна за обитателите му.
Средствата са събрани по инициатива на децата, които изявиха желание отново да посетят приюта, в който са настанени близо 130 животни.

Приютът е отворен и за всички граждани, които желаят да полагат грижи за питомците му. Кучетата там се нуждаят най-вече от разходки, за да се социализират и така да се увеличи шансът им за осиновяване.
От Общинския приют съобщават, че през 2019 г. броят на осиновените четириноги е 71. Това е над два пъти повече в сравнение с 2018 г. и 2017 г., когато своя нов дом са намерили съответно 32 и 30 животни.
Припомняме, че стопаните на осиновените от приюта кучета са освободени от заплащането на такса за притежаване на домашен любимец. Необходимо е единствено регистрирането им по надлежния ред в Община Търговище.
Регистрираните кучета в Информационната система на Българската агенция за безопасност на храните към настоящия момент са над 3100. За сравнение, броят им преди началото на разяснителната кампания на Общината през 2017 г. е едва 64.
Платените такси за тази година пък възлизат на близо 13 000 лв., като средствата се използват единствено за реализиране на Общинската програма за овладяване на популацията на безстопанствените животни.

shumenonline.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!