BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът на Шумен награди първенците от Випуск`2020

Тринайсет зрелостници от шуменските училища получиха днес медал с лента в цветовете на знамето на града и диплом за отличен успех и високи постижения през целия курс на обучение. Празничната церемония се проведе в двора на музея “Панчо Владигеров” в района на Възрожденския комплекс. На нея присъстваха зам.-кметът по образование и култура Найден Косев, председателят на комисията по образование към Общинския съвет Албена Неделчева, директори на училища, учители и родители. Това съобщиха от пресцентъра на Община Шумен.
Кметът Любомир Христов поздрави абитуриентите за отличните резултати, които са постигнали през годините на своето обучение в средния курс.

“Светът е пред вас. Той ще ви открие пътищата, по които да продължите. Учете и станете добри професионалисти. Но трябва да знаете, че ви предстоят и неща, които никой няма да ви преподава специално. Вие сами ще разберете, колко е важно да бъдеш отговорен към себе си и към другите, за да успееш. Животът ще бъде вашият учител. Постигнете мечтите си. Създайте семейства, отгледайте деца и бъдете добри родители. Но преди всичко бъдете добри хора. Помнете своето родно място и се върнете отново тук“, с тези думи Христов се обърна към зрелостниците.
Специално за тържеството кметът покани и своя гост Ивайло Александров – млад човек, който е живял в Шумен, учил е в Испания филмово изкуство, завършил е във Франция, а днес работи това, за което винаги е мечтал – пише филмова музика. Христов припомни, че преди дни Симфониета Шумен свири негови творби. „Може би след време някой от вас също ще се завърне със спомените си за родния град и ще бъде на неговото място тук”, каза кметът и пожела на всички да постигнат мечтата си като Ивайло.
За празничната атмосфера по време на събитието допринесоха и Гергана Петрова, Галя Божкова, Теодора Юлкова от шуменския симфоничен оркестър, които изпълниха творби от Панчо Владигеров, откъси от класически произведения и филмова композиция на Ивайло Александров, която беше специално адаптирана като поздрав към първенците на випуска. Ивайло също им пожела на добър час и ги увери, че истинското щастие е да правиш това, което обичаш, което ти носи удоволствие и забавление.

Петра Валентинова Жечева, първенец на Професионалната гимназия по икономика, благодари от името на своите връстници на учителите, родителите и на всички, които са ги подкрепяли през годините, за приятното тържество, организирано в тяхна чест.
24shumen.com

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПри съседите: Съдят баща и син за убийство на съсед
Следваща статия48 проекта получават финансиране от Общински фонд „Култура“

loading…

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!