BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът на Нови пазар и синдикалисти подписаха колективни трудови договори

Два колективни трудови договора подписаха днес синдикати и кметът на община Нови пазар Георги Георгиев.
Единият е общински колективен трудов договор за системата на предучилищното и училищното образование в общината, а вторият касае медицинските специалисти, работещи в детското и училищното здравеопазване (ДУЗ). Това съобщи за 24shumen.com общинският координатор на КНСБ Радостин Павлов.
Той изрази благодарност към кмета Георгиев и зам.-кмета Златина Таскова, както от свое име, така и от името на синдикалните ръководства на Синдиката на българските учители – КНСБ и Независимия учителски синдикат – КНСБ за добрия социален диалог и за това, че договореностите ще продължат да действат спрямо синдикалните членове работещи в системата на образованието, което се явява социална и синдикална сигурност за тях.
„Запазването на договореностите и увеличаването на някои клаузи, говорят ясно и категорично за намеренията на Общината за водене на политика на социален диалог и отговорно поведение към работещите в системата на образованието.
Първият колективен трудов договор в системата на ДУЗ е крачка напред в утвърждаването на социалния диалог в здравеопазването на територията на община Нови пазар“, заяви още Радостин Павлов.
24shumen.com

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПрезидентът Румен Радев в Плиска: Властта крачи към пропастта

loading…

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!