BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът на Мадара предлага референдум за отделяне на селото от община Шумен

Снимка: Иван Иванов

Предложение от кмета на Мадара за провеждане на местен референдум с въпрос: „Съгласни ли сте село Мадара да се отдели от община Шумен и да се присъедини към съседната ни община Каспичан?” е една от точките в дневния ред на редовното месечно заседание на Общински съвет-Шумен. Дневният ред беше приет от Консултативния съвет на онлайн заседание. В началото му председателят на Общинския съвет Красимир Минчев информира, че Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България е получила отговор от Министерството на здравеопазването, че присъствени заседания трябва да се провеждат само в краен случай.
Съветниците ще обсъдят още промени в Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Шумен, отнасящи се до таксите в детските градини и ясли и входните такси в Градската художествена галерия.
По предложение на кмета Любомир Христов ще бъдат приети мерки за справяне с икономическите последици от извънредната епидемична обстановка във връзка с пандемията от COVID-19.
Съветниците ще обсъдят и предоставяне на активи – публична общинска собственост, на ВиК-Шумен. Съветникът Добромир Драев предложи на заседанието на Екологичната постоянна комисия, която ще обсъжда тази точка, да присъства представител на ВиК асоциацията.
В дневния ред е включена и докладна записка, в която се предлага предсрочното прекратяване на мандата на директора на Общинския медиен център.
Ще бъде гласувана още Програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост за 2021 г.
Ще се извърши и избор на комисия, която да проведе процедурата по номиниране на кандидати за нов обществен посредник на община Шумен.
Дневният ред на януарското заседание на Общински съвет-Шумен, което ще се проведе онлайн на 28 януари от 09.00 ч., съдържа 27 точки.
24shumen.com

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПри съседите: Възрастна жена загина при пожар в дома й
Следваща статияПет планови операции ще бъдат извършени в МБАЛ – Шумен днес

loading…

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!