BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кандидат за кмет се жалва в ОИК за унищожени плакати на ДПС

Жалби до ОИК Хитрино за унищожени плакати на ПП ДПС внасят днес кандидатът за кмет Билгин Бакиев и кандидатът за общински съветник Севджан Акиф.
Те подават сигнал, че след предизборна среща на кандидати от партия ДОСТ с жителите на село Студеница, от плакатите са изрязани лицата на Почетния председател на Движението д-р Ахмед Доган, на председателя Мустафа Карадайъ и на кандидата за кмет Билгин Бакиев.

Според жалбоподателите „този вандалски акт е извършен от представители на партия ДОСТ по време на тяхната предизборна среща.“
Молят да бъдат предприети действия от страна на ОИК и постановено решение, с което да бъде санкционирано вандалското поведение, недопустимо в правова държава в 21 век.
Областният председател на ДПС Айсел Руфат определи това действие като „безсмислена провокация, характерна за слабите хора“.
„Ще бъде извършена проверка, която да установи дали има нарушения на Изборния кодекс. Има процедури, които са ясно описани“, заяви пред 24shumen.com председателят на ОИК Хитрино Ганчо Иванов.
Той визира чл.183, ал.3 от ИК, където се забранява унищожаването и заличаването на агитационни материали, поставени по определен от кодекса ред. След като постъпи жалбата ще бъде прехвърлена в прокуратурата, която трябва да установи кой е премахнал плакатите. И ако е ясен извършителят ще бъдат наложени административно наказателни мерки за това нарушение.

24shumen.com

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!