BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кандидат за кмет на Шумен се уреди с жалба, плашил с уволнение диригента на духовия оркестър

Жалба срещу кандидат за кмет на Шумен внесе, днес по обяд, в Районна прокуратура Шумен и Общинска избирателна комисия, диригентът на Духов Оркестър „Михаил Биков“ Христо Атанасов. До жалбата се стигна след като претендентът за кметския стол се заканил да уволни Атанасов и председателя на читалище „Стилиян Чнлингиров“ Севдалина Кънчева, към което оркестърът бил на щат.

„Във видимо афектирано състояние вчера сутринта господина кандидат дойде в читалището и на висок тон поиска петима от оркестрантите да се включат в предизборните му концерти, срещу сумата от 10 лв. на музикант. Обяснихме му, че не можем да удовлетворим желанието му, тъй кат оркестърът поема ангажименти в пълния си състав и по съответния ред. Последва заплаха, че ще бъдем уволнени, когато стане кмет“, разказа пред shumenonline.bg диригентът на оркестъра Христо Атанасов.

С вътрешна заповед на читалищния председател е забранено изнасянето на музикални инструменти, които са собственост на Общината и читалището, разяснил му диригентът.

„Аз съм купил тези инструменти и те са за гражданите, и затова, не може да откажете да ги дадете“, отвърнал безцеремонно кандидатът и заявил, че законът го защитавал.

„Такова скандално поведение, превишаващо правомощията на г-н……  е крайно недопустимо! Нарушава добрия тон, всява смут, уронва моето име и професионализъм пред оркестрантите, като техен пряк ръководите, както и това на читалищния председател. Заплашителното отношение на този кандидат за кмет уронва престижа на читалището и оркестъра. Припомняме, че само Настоятелството на читалището и Общото събрание имат право пряко да оспорят наши решения, издадените наредби в читалището. Случилото се приемаме като тормоз на работното си място, нарушава качеството на нашата работа и създава впечатление за безнаказаност и диктатура“, се пише в жалбата.

Очаква се още днес ОИК Шумен да се произнесе по внесената жалба.

shumenonline.bg

Материалът Кандидат за кмет на Шумен се уреди с жалба, плашил с уволнение диригента на духовия оркестър е публикуван за пръв път на Shumen Online – Новини от Шумен и региона.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!