BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кампания „Сърце за Шумен“ организира кандидатът за кмет от ДПС Четин Казак

Безплатни кардиологични консултации и прегледи организира днес кандидатът за кмет на Шумен Четин Казак съвместно с Общинския съвет на Младежкото ДПС в областния град. Кампанията се нарича „Сърце за Шумен” и стартира в Шумен в предизборния щаб на ДПС – кв. „Боян Българанов“, пл. „Гривица“ и кв. „Център“.

Перфектно артериално налягане 110/70 mmHg д-р Шенай Садък установи при кандидата за градоначалник. Тя го увери, че стойностите са достатъчни за победа на предстоящите избори на 27 октомври.

Кръвното налягане беше измерено и на депутата Хамид Хамид, бившия народен представител от региона Христо Бисеров, общинския лидер на ДПС Гюнай Тефиков и на кандидати за общински съветници.
Голяма част от консултираните хора бяха с високо артериално налягане, като максималните стойности за днес, достигна млада жена – 180/90 mmHg.
При консултацията на един от жителите на слушалка се доловиха шумове на една от сърдечните клапи и пациентът бе насочен за ехокардиографско изследване.
Темата на кампанията се оказа изключително актуална и сред младите жители на града. Всеки десети от консултираните младежи се оказа с високо артериално налягане.
Сред основните причини за този проблем, д-р Садък посочи стресът, наднорменото тегло, нездравословният начин на живот, липсата на двигателна активност, както и нередовните амбулаторни прегледи.
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ИЗБОРНИ ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
24shumen.com

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!