BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

И в Шумен: Свикват областен щаб заради коронавируса

Областен кризисен щаб свиква утре областният управител проф. Стефан Желев. На него ще бъдат обсъдени текущата епидемична обстановка и изпълнението на дейностите и мерките, които се предприемат по отношение предотвратяване разпространението на заболяването коронавирус COVID-19.

Заседанието започва в 14.00 ч. в зала 2 на Областна администрация Шумен.

Припомняме, че по-рано днес директорът на МБАЛ Шумен д-р Димитръ Костов даде извънреден брифинг, на който оповести, че снощи двама млади шуменци са потърсили помощ в Спешния център. Това са 20-годишна млада жена и 23 -годишен младеж, които на 23 февруари се върнали от изложение в Милано, Италия. Дамата са приети в инфекциозно отделение с оплаквания треска, парене в очите, гърлото и носа, както и отпадналост. Пътувалата с тях жена е издирена и въпреки, че няма оплаквания е настанена за наблюдение в МБАЛ Шумен. Към този момент състоянието им е добро, заяви д-р Костов.

От РЗИ Шумен вече са взели проби, които са изпратени в София, а резултатите им ще са готови в петък.

shumenonline.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!