BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Изтича последният срок за плащане на местните данъци

На 31 октомври изтича срокът за плащане на втората вноска на данъка върху недвижимите имоти, такса битови отпадъци и данъка върху моторните превозни средства за текущата година. След тази дата върху  дължимите суми започват да се начисляват лихви, съобщават от общинската администрация в Шумен. Оттам припомнят, че годишният размер на задълженията е разделен на две равни вноски – плащане до 30 юни и до 31 октомври. Същият срок важи и за таксата битови отпадъци.

Касовите плащания на местните данъци и такса битови отпадъци се извършват в данъчната служба на общината от 8.30 до 18.30 часа всеки работен ден без прекъсване. Вноските за местни данъци и такси може да се преведат и по банков път. Справка за банковата сметка, по която да бъдат внесени задълженията, може да се направи на електронната страница на общината. Плащане може да се извърши и на всички каси на Изипей или по електронен път чрез Ипей.

От общинската данъчна служба напомнят, че гражданите могат по електронен път да проверяват вида и размера на данъчните си задължения, като преди това трябва да заявят желание да им бъде издаден КИН – клиентски идентификационен номер. Заявления се приемат всеки работен ден в отдел “Местни данъци и такси”. Желаещите могат да използват всяко идване в сградата на общината, за да подадат необходимия образец и да се възползват от удобството на тази електронна услуга за гражданите.

Източник: strelabg.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!