BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Изпращаме май с дъжд и гръмотевици

С предимно слъчнево време ще започне последната седмица от месец май. В следобедните часове ще се заоблачи и ще превали дъжд, на места придружен с гръмотевици, на места с градушки. Дневните стойности ще са между 18° и 23°.

През следващите дни въздушната маса над страната ще остане неустойчива, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, след обяд придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Във вторник в отделни райони, а в сряда и четвъртък на повече места валежите ще са значителни по количество. Температурите бавно ще се понижават, в по-голямата част от страната максималните ще са между 16° и 21°. В петък вятърът ще бъде до умерен от запад, а в събота и неделя ще стане с южна компонента и ще бъде по-топло. Облачността ще е по-често значителна, ще има и валежи, но на по-малко места и по-малко по количество.

shumenonline.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!