BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

За професионалистите, за които „гаранция за качество“ не е просто израз

Освен за почивка, през летните месеци голяма част от хората отделят време и средства за ремонти на домовете си. Всеки търси съвети, най-добрите майстори, и разбира се, най-изгодните цени.
Какви ремонти се правят? Външна или вътрешна топлоизолация? А може би и двете? Кое е най-доброто решение за дома? За коментар и отговор на тези въпроси потърсихме професионалистите от шуменската фирма „МОНЧА“.
Тe изпълняват външни топлоизолации със скеле, вътрешни топлоизолации, хидроизолации, саниране на жилища и сгради.
Предлагат и услуги, свързани с полагането на вътрешни и външни топлоизолации на сгради, хидроизолации и ремонт на покриви, както и провеждането на последващите вътрешни ремонти на домове и офиси в Шумен и региона.
„МОНЧА“ ЕООД извършва всякакви вътрешни ремонтни дейности – от къртенето, чистенето, извозването и изхвърлянето на строителните отпадъци до предназначените за целта сметища, до шпакловка, замазка, полагане на теракот, фаянс и всякакви подови настилки. Изграждане и подновяване на ел. инсталации, ВиК инсталации.

Външна топлоизолация
Полагането на външна топлоизолация на дома цели намаляване на топлообмена между вътрешната и външната околна среда и да прекъсне загубите на топлинна енергия, които идват главно от неизолираните външни стени. С качествена топлоизолация се постига повишаване на вътрешната температура с 8-10 градуса през зимата и намаляване с 6-8 градуса през лятото. А това означава спестяване на до 50% от разходите за отопление и климатизация. Добре направената топлоизолация предпазва от негативни атмосферни външни влияния и не позволява появата на мухъл и конденз по стените. Така домът остава едно уютно и добре балансирано място за живот.
Допълнителните предимства при полагане на външната топлоизолация са значително удължаване живота на сградата, по-добър и завършен външен вид, постигане на шумоизолиращ ефект. И не на последно място повишаване на пазарната стойност на вече енергийно ефективния имот.

Вътрешна топлоизолация
Използването на вътрешна топлоизолация също е личен избор на собственика на жилището. Добрият резултат се постига с използването на качествени материали.

Няколко са факторите на какво трябва да се обърне внимание при избора на подходяща вътрешна изолация. На първо място тя трябва да бъде дишаща, т.е паропропусклива и да отвежда излишната влага навън. Това допринася за създаване на здравословен микроклимат в помещението и не позволява развитието на вредни организми. Не по-малко важно е изолационната система да бъде негорима, за да не застрашава живота и здравето на хората.
Изборът на външна или вътрешна топлоизолация трябва да бъде съобразен със спецификата на помещението и експлоатацията, съветват момчетата от „МОНЧА“ ЕООД.

Защо да изберете тях, за да направите дома си по-уютен и съвременен?
Защото предлагат професионално изпълнение в договорените срокове.
Защото работят само с качествени материали на утвърдени производители.
Защото техните цени са разумни и достъпни за всеки един клиент.
Защото за „МОНЧА“ ЕООД “гаранция за качество” не e просто израз.

24shumen.com

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия25 кв. м. за всеки плажуващ в Гърция, музиката и партитата край морето – забранени

loading…

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!