BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Започва ремонтът на улиците, които ще влязат в синята зона

Започват строително-ремонтните дейности по улиците, които ще влязат в разширението на синята зона в града. В момента се работи по ул. „Мизия“, ул. „Братя Стоянови“ и ул. „Герила“, където се извършват подготвителни работи на уличните настилки. Ремонтите се извършват от фирма „Барс“ АД, която спечели обявената обществена поръчка от Община Шумен.

По улица „Мизия“ е разрушена старата паважна настилка и уличното платно се подготвя за цялостно асфалтиране. Дейностите включват и изграждане на нови тротоари и бордюри от двете страни на улицата.

По улица „Братя Стоянови“ ремонтът започна от тротоара, който се намира от страната на Младежкия дом. Старите плочки са отстранени и на тяхно място ще бъде положена асфалтова настилка. Ще се преасфалтира и уличното платно.

Улица „Герила“ също ще бъде цялостно преасфалтирана, а тротоарите и бордюрите от двете страни на улицата ще бъдат подменени.

Припомняме, че улиците, които са включени в разширяването на синята зона бяха обособени в две позиции. Първата позиция обхваща улиците „Христо Смирненски“, „Хан Крум“, „Хан Омуртаг“, „Рафаил Попов“, „Княз Борис I“ в отсечките от бул. „Славянски“ до ул. „Цар Иван Александър“. Във втората позиция са включени пл. „Ал. Стамболийски“, улиците „Герила“, „Братя Стоянови“, „Мизия“, „Владимир Вичев“ и „Илия Блъсков“ в отсечките от бул. „Симеон Велики“ до ул. „Цар Освободител“.

Източник: strelabg.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!