BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Заповед на кмета Христов: Носенето на маска отново е задължително!

Кметът на община Шумен Любомир Христов разпореди на всички работодатели и органи по назначаване на територията на общината да организират в работните помещения провеждането на всички противоепидемични мерки, разписани в заповедта на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев – РД-01-353/22.06.2020г.
В нея се посочва, че е необходимо да се спазват изискванията за дезинфекция, контрол по допускане в работните помещения само на хора без симптоми на заразяване с коронавируса, инструктаж на персонала за правилна хигиена на ръцете, осигуряване на дистанция, на лични предпазни средства и др.
В заповедта се посочва, че носенето на защитни маски на закрити обществени места отново е задължително, с изключение за клиентите в местата за хранене и в питейните заведения, а на всички открити обществени места е препоръчително. Спортните зали, театрите и кината остават отворени, но също при спазване на строги правила. Местата могат да се заемат до 50% от капацитета на залата, а зрителите трябва да бъдат през една седалка.
Всички физически и юридически лица, които са собственици или управляват обекти с обществено предназначение, търговски или други обекти, които предоставят услуги на гражданите, трябва да поставят на видно място информационни табели или да информират по друг начин потребителите на услуги за задължението за спазване на физическа дистанция, хигиена на ръцете и носене на защитни маски на лицето при посещението на съответния обект.
Пълния текст на заповедта можете да прочете на официалната страница на Община Шумен в секцията COVID – 19.
24shumen.com

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОбщините искат средства за ремонт и възстановяване на военни паметници в областта
Следваща статияПрезидентът Румен Радев пристига в Нови пазар по покана на кмета Георгиев

loading…

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!