BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Доброволци с награда от френското Посолство

Доброволците от град Велики Преслав „А изчистих това“ , които в продължение на година организираха редица мащабни кампании по почистване, ремонтни дейности и даряване на книги в града си, бяха удостоени с награда „Екообщина“ от Посолството на Република Франция в България.

Високата оценка и подкрепа е за проекта им за ремонтни дейности на площадката до стадион „Градски“ в старопрестолната столица.

„Нашата организация работи с доброволците от около година. По време на акцията им на стадиона се появи идеята да търсим финансиране, за да възстановим двете площадки до стадиона. Фондация OPEN SPACE кандидатства като партньор на групата „Аз изчистих това“ в програма „Екообщина“ на френското Посолство и спечелихме финансиране на първия етап на ремонта“. Това каза за shumenonline.bg един от основателите на фондацията Пепа Пенева.

Със средствата е извършен ремонт на една от площадките, която известно време ще се ползва за футболно игрище, след реконструкцията и на втората площадка ще бъде изграден тенис корт.

Програмата на френското Посолство е от 2016 г. като до този момент са кандидатствали основно общини с по-големи проекти, като от миналата година е отворена и за неправителствения сектор.

shumenonline.bg

 

 

 

Материалът Доброволци с награда от френското Посолство е публикуван за пръв път на Shumen Online – Новини от Шумен и региона.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!