BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Деца от Дневния център във Васил Друмев представят спектакъла „Цветята на малката Ида“

Театрален спектакъл по приказката „Цветята на малката Ида“ на Андерсен представят сдружение „Сияйна зора“ и Дневният център за деца и младежи с увреждания – седмична грижа в село Васил Друмев. Това съобщиха от пресцентъра на Община Шумен.
В него главни участници ще са 16 деца и младежи от центъра, Явор Костов – Яша, актьор към Драматичния театър в Ловеч, с чието партньорство се реализира спектакъла и балетният състав „Фантазия“ към НЧ „Добри Войников – 1856“ с ръководител Наталия Митева.
Входът за зрители е свободен.
Представлението е на 12 декември, четвъртък, от 18.00 часа, в залата на НЧ „Добри Войников – 1856“. Режисьор на постановката е Кристиана Бояджиева, която има опит при работа с хора с увреждания. Това е първият проект в България за лица с ментални увреждания, който се реализира под ръководството на професионален режисьор.
Спектакълът се осъществява по проекта „Тук сме“ на сдружение „Сияйна зора“ в партньорство с Дневния център за деца и младежи с увреждания – седмична грижа в село Васил Друмев и се финансира от Общинския фонд „Култура“.
Снимка: Сдружение „Сияйна зора“
24shumen.com

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОбщина Смядово осигури 1 000 лева за лечението на 12-годишно момиче без ЕГН

loading…

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!