BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Детските ясли и градини в Шумен отварят врати на 1 юни

От понеделник – 1 юни, се възстановява работата на детските ясли и градини на територията на община Шумен при спазване на всички противоепидемични мерки. Посещенията ще стават след деклариране на съгласие от родителите за спазване на правилата за работа на детските заведения. Това съобщиха от пресцентъра на Община Шумен.
В своя заповед кметът на община Шумен Любомир Христов разпорежда приемът да се организира при максимална пълняемост на групите до 16 деца за детските ясли и до 18 деца за детските градини. Вътрешните правила за организиране на дейността се изработват от директорите съобразно спецификата на всяко детско заведение. Допускането на децата в яслите и градините ще се извършва от медицинско или друго упълномощено от директора лице при използване на необходимите индивидуални предпазни средства – маска/шлем и ръкавици, които са задължителни и за останалите работещи в детската градина/ясла.
В текста на заповедта се уточнява, че организираните занимания с децата в детските градини и ясли по време на извънредната епидемична обстановка се провеждат при спазване на общите правила, които са разписани от здравното и образователното министерство.
При проява на клинични симптоми или установен положителен тест за COVID – 19 на дете или на член от персонала на детската градина/ясла ще се прилагат мерките, посочени в Протокол при съмнение или случай на COVID – 19 в детската градина/ясла към Мерките за организиране на дейностите в детските градини и детските ясли след възстановяване на приема на деца на Министерството на образованието и науката и Министерство на здравеопазването.
24shumen.com

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСпортни клубове предлагат забрана за движение на коли от вила „Пазачница“ до Паметника
Следваща статияЧетирима министри – поканени на извънредната сесия за водата в Шумен

loading…

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!