BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Десети национален пленер по живопис „Шуменско плато“

Националният пленер по живопис „Шуменско плато“ за поредна година събира в Шумен творци от цялата страна. Откриването на десетото издание на пленера е днес от 15.00 часа в базата „Зелено училище“ на платото.

В него ще участват десет художници – пет от Шумен и пет от страната. Това са шуменците Красимир Арсов, Бранимир Боянов, Добромира Димитрова, Ивелина Иванова и Мая Райчева. Останалите участници са Гергана Балабанова от София, Лора Янева от Бургас, Иван Стоянов от Ямбол, Орхан Исмаил от Разград и Иван Кашлаков от Сливен.

Пленерът няма определена тематична или жанрова насоченост и на участниците се дава пълна свобода да реализират творческите си идеи. Целта на пленера е създаването на творчески контакти на художници от различни градове в страната, както и опознаването на културно-историческото наследство на Шумен, природните му забележителности и популяризирането на района като притегателно място за създаване на изкуство.

Пленерът ще продължи до 9 октомври на територията на Природен парк „Шуменско плато“. Изложба с творбите на участниците ще бъде представена в Художествената галерия „Елена Карамихайлова“ на 8 октомври от 17.30 часа. Организатори на проявата са Община Шумен и Дружеството на шуменските художници.

Източник: strelabg.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!