BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Гневни граждани отвлякоха секретар на читалище

Гневни граждани отвлякоха секретар на читалище

Задържаха секретар на читалище в град Плиска против волята и като отказаха да напуснат обществена сграда. След отчетно изборно събрание в град Плиска нещата на събранието ескалираха и след конфронтация на два лагера бившият председател се почуства заплашен и напусна събранието.

След серия от скандали и език на омразата подхранван от областен координатор на ГЕРБ и кметица на ГЕРБ всички вкупом решиха да детронират действащият председател на читалището, но и действащ председател и на ГЕРБ в Плиска. Добре организирана кампания срещу Христо Илиев с провокатори и агресивни нападки срещу него и когато нещата достигнаха горна мъртва точка според Илиев е бил ударен в устата с шише от минерална вода и е бил дърпан.

Той се е почуствал заплашен и напуска събранието. Точно тогава обаче разгневените поддръжници окупираха сградата и не пускаха да напусне протоколчика на събранието, която е и секретар на читалището. Младата девойка бе едва ли не отвлечена, а сградата обсадена отвън и отвътре. На място бяха дошли служители на реда, които влязоха в залата и се опитваха да успокоят хората отвън и отвътре. Минути преди това Христо Илиев влиза в залата и горещо подканва секретарката да напусне с него като близо 50 човека бяха напуснали вече и вотът и събранието бе опорочено. И така все още действащият председател на читалище „Просвета – 1911“ от град Плиска Илиев спасява документите, изтръгвайки ги и напуска залата.

Припомняме, че нещата ескалираха в момента, в който се гласува кой да бъде нов председател и след нередности в броене новият кандидат поведе с 2-3 гласа и нещата ескалираха. На практика събранието не завърши по законовият ред и най-вероятно и двете страни ще търси правата си по съдебен ред.

През това време обаче самото читалище няма да може да се пререгистрира и ги очаква глоба. Със сигурност се изляха много страсти и квалификации, а закононарушенията те първа ще бъдат установявани от компетентните органи.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

 

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!