BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Гайдар поведе празничното шествие за Независимостта в Шумен

Под звуците на гайда и с възгласи: Да живее България! – в Шумен потегли празничното шествие посветено на Независимостта.
Колоната поведоха членовете на Родолюбив комитет „Крум Страшний“.

Преди това всички се събраха пред Паметника на загиналите във войните шуменци и поднесоха цветя. „Нека си припомним за делото и подвига на нашите предци, които на този ден обявиха Независимостта на България. С датата 22 септември ние може само да се гордеем“, каза пред събралите се Явор Якимов.

Под звуците на гайда от площад „Кристал“ шествието тръгна по централната пешеходна зона и към колоната се присъединиха десетки шуменци. Множеството влезе в двора на Военния клуб.

Там с възстановка на жива картина бе припомнен историческия момент на прочитането на Манифеста на Независимостта в Шумен.

По традиция организаторите на проявата почерпиха всички присъстващи с кафе на пясък, локум, лимонада и захарен памук.
За девета поредна година ентусиастите от Родолюбив комитет „Крум Страшний“ организират в Шумен честване на Деня на Независимостта.

„Този ден е незаслужено забравен. Може би, защото преди 111 години Независимостта на България е обявена без да се пролее капка кръв. Дълг на всеки българин и патриот е да възродим тази дата и да предадем паметта за нея на идните поколения“, каза Никола Колев – председател на Родолюбив комитет „Крум Страшний“.
24shumen.com

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!