BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Време за равносметка: Успешен мандат за кмета Христов и екипа му

На заключителна пресконференция, кметът на Шумен Любомир Христов заедно с екипа си, дадоха отчет за свършеното през мандат 2015-2019 г. във Възрожденския комплекс на ул. “Цар Освободител”.

Въпреки финансовите трудности, заради наследените задължения от 35 млн. лв. Любомир Христов даде добра оценка за свършеното през 4-те години

“Изминаха четири години от началото, когато поех управлението на Шумен. Основната ни цел беше на първо място да стабилизираме финансово общината, да оптимизираме разходите и да създадем условия за развитие. Благодаря на колегите от моя екип, на цялата администрация, на общинските съветници и на шуменци за подкрепата им при реализиране на нашата управленска програма. Благодаря на всички за волята и търпението, което проявиха, за да се реализират положителните промени.
През мандата ми на кмет работихме усилено за благоустрояването на Шумен, за подобряване на условията на живот, на градската и образователната среда, за социалното и икономическото развитие на нашия град. Една от целите, заложени в четиригодишната програма на нашето управление, беше да подобрим средата за бизнес. Положихме огромни усилия за привличане на инвеститори, които да създадат нови работни места. Заварихме спортната инфраструктура в много тежко състояние. Построихме Арена Шумен, започнахме ремонт на зала “Плиска”, възстановихме игрищата в Градската градина, построихме нови фитнес площадки и се надявам, че ще успеем да възродим спорта и да продължим славните традиции на нашия град. За по-малко от четири години в общината вложихме близо 100 000 000 лева по различни проекти. Това е огромен финансов ресурс, който не може да се осигури от бюджета на общината.

Удовлетворен съм от постигнатото и съм амбициран да продължим по най-добрия начин да работим за бъдещето на Шумен. “

Източник: strelabg.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!