BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Водата от 4 чешми във Велики Преслав не става за пиене

Водата от 4 чешми във Велики Преслав не става за пиене, това става ясно от информация на РЗИ Шумен при  извършено пробонабиране на 13-ти май и проведения лабораторен контрол на водата от 6 местни водоизточника.

С отклонения по микробиологични показатели са: чешмата  до В и К, чешмите „Тунела”, „Радула”, „Кюнтя” и „Горната чешма“ в кв. Кирково. Водата от тези чешми не следва да се ползва за пиене.

Водата от ешмата по пътя от град Велики Преслав за село Драгоево отговаря на здравните изисквания по всички изследвани органолептични, физикохимични и микробиологични показатели;

Получените резултати отразяват моментното състояние на водата от местните водоизточници. Качествата на водата от тях зависят изцяло от метеорологичните условия, тъй като не се извършва допълнителна обработка (дезинфекция), уточняват от РЗИ.

shumenonline.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!