BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Водата от яз. „Тича” е негодна за пиене

15 милиона кубически метра вода са постъпили в яз. „Тича” при обилните валежи през последните дни. Това е довело до увеличаване на водното количество в язовира до 148 милиона куб. м и повишаване на показателя за мътност на суровата вода, постъпваща от язовир „Тича”, съобщиха от пресцентъра на ВиК-Шумен.
Водното дружество е уведомило РЗИ-Шумен, че вследствие на влошената метеорологична обстановка и падналите валежи, водата е с влошени показатели за мътност в градовете Шумен, Велики Преслав и Търговище, селата Дибич, Панайот Волово и Белокопитово и кв. „Макак“ на Шумен. От ВиК призовават се жителите на тези населени места да не използват водата за питейни нужди, докато не се нормализират показателите за мътност.
„Наблюдаваме непрекъснато състоянието на язовира и взимаме проби от водата сутрин и вечер”, каза Жанета Панайотова, управител на ВиК – Шумен.
24shumen.com

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияИздирва се 17-годишната Емилия Филева от Нови пазар

loading…

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!