BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Вицепремиерът Дончев: Президентът поиска цялата власт сега и безконтролно

„Какво поиска днес г-н президентът. Днес той поиска цялата власт. Т.е. преводът на изявлението на Радев е – „Искам цялата власт сега и безконтролно“, заяви вицепремиерът Томислав Дончев на извънреден брифинг в Министерския съвет.
Няма да искаме оставката на президента, подчерта Дончев, който говори пред медиите заедно с вицепремиера Красимир Каракачанов и със социалния министър Деница Сачева.
„Днес заявявам, че българският президент има малко повече от година до края на мандата си и аз държа да довърши мандата си. Не очаквайте от мен да хуля президента“, каза Дончев.
„Искам да призова всички към малко повече мъдрост, особено политиците. Има точка, от която връщането назад е много трудно. Искам да призова всички да пазим държавата. Нямаме алтернативна България и алтернативни институции“, посочи вицепремиерът.
Другият вицепремиер и военен министър Красимир Каракачанов пък отбеляза, че институциите воюват, вместо да служат ръка за ръка на българските граждани.
„Разделението на властите е записано в Конституцията и когато тези власти не работят заедно, нищо добро не се случва на тези хора.
Чух, че президентът призовава полицията едва ли не да не изпълнява заповедите на своя министър. Но не чух призив организираните групи от провокатори да не атакуват полицията. Затова се обръщам и към президента и организаторите на тези протести“, каза министърът на отбраната.
„Явно става въпрос за борба на власт. В историята на България са се изредили много партии. Моят апел е – всеки има право да протестира, но да се зачита полицията. Казвам го като човек, организирал десетки протести. Има начин да си изразиш волята без да чупиш и да нападаш полицията“, посочи Каракачанов.
Няма нужда от конфронтация. Призовавам за диалог и спокойствие. Нахъсване българин срещу българин, брат срещу брат няма да доведе до нищо добро за България, подчерта Каракачанов.
Той разкри, че начело на опита за пробив на полицейския кордон на протестите в София вчера е била футболна агитка. На наш симпатизант вчера са му предложили 50 лв. за участие в протеста, каза той и посочи, че ДАНС работели по случая.
24shumen.com

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОтговорът на Иван Гешев: Радев наруши Българската Конституция!

loading…

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!