BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Борисов от Шумен: Не се месим на футболния съюз, но няма да търпим договарянето на мачове

„Ние не се месим в дейността на футболния съюз, въпреки че, когато идват шефовете при мен  винаги ги приемам, за да покажа добронамереността на държавата към този спорт. Това, което правят на територията на страната, договарят мачове, договарят съдии за мачове, ги предупредихме,че няма да ги търпим. Така коментира премиерът Бойко Борисов, при посещението си в Шумен днес, създала ситуация в българския футбол и оставката на президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов.

„Разпоредил съм на външния министър на страната да предаде на английския посланик, че не желаем българският флаг да бъде слаган под общ знаменател, защото самата Великобритания има скандал с расизма и няма да допусна медиите им да коментират по този начин България“, допълни още премиерът.

По-рано днес  Бойко Борисов призова Михайлов да напусне поста си и да подаде оставка. Последва реакция от БФС, като пресдиректорът  Христо Запрянов обяви, че това няма да се случи. Само два часа по-късно обаче, в официалния сайт на БФС се появи съобщение, че босът на родния футбол е подал оставка.

Междувременно вече е започнала финансова проверка на средства в БФС. След вчерашната позорна загуба на българския национален отбор, и предвид лошите резултати на футбола ни, Борисов разпоредил на министър Красен Кралев държавата да прекрати всякакви отношения с БФС, включително и финансови, до оттеглянето на Борислав Михайлов от поста му.

При визитата си в Шумен Борисов се срещна със студентите във Филиала на МУ -Варна „Проф. д-р Параскев Стоянов“ в града, като на срещата не бяха допуснати журналисти.

„Виждате какви болници, университети, условия за труд и обучения се правят. Това инвестиции от страна на държавата“, така отговори премиерът на въпрос как държавата ще задържи медицинските сестри в България.

Веднага след това Борисов инспектира новия старчески дом в Шумен.

При пристигането си премиерът Бойко Борисов и министър Владислав Горанов направиха обиколка на индустриалната зона на Шумен.

shumenonline.bg

Материалът Борисов от Шумен: Не се месим на футболния съюз, но няма да търпим договарянето на мачове е публикуван за пръв път на Shumen Online – Новини от Шумен и региона.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!