BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бойко Борисов: За моя радост видях добри управленци и добри хора

Председателят на ПП ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов пожела успех на кандидатите на партията на местните избори. Снощи, в зала Арена Шумен се проведе среща на структурите на партията в Североизточна България. Представени бяха всички кандидати за кметове в областите Шумен, Търговище, Разград, Силистра и Добрич.

На срещата присъстваха още вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов и депутатът в Европейския парламент Емил Радев.
Пред многобройната публика в залата Борисов изрази своето убеждение, че партията се е доверила на добри управленци, авторитети по места и преди всичко добри хора. Той коментира опитите на някои политически сили да всяват страх сред населението в смесените региони.

“Мога да кажа във всеки един град и село какво е направено. И не е важна победата заради кметския стол и пост, важно е направеното за хората. По време на избори политическите ни опоненти плашат хората с ГЕРБ и говорят как сме щели да бутаме молитвени сгради. Ние правим точно обратното – строим улици, училища, детски градини, спортни зали – подобряваме средата за живот на всички хора. Днес християни и мюсюлмани заедно живеят, заедно работят, заедно празнуват – няма значение кой каква религия има. Ние от ГЕРБ сме гарант за етническия мир и никога няма да допуснем границата да бъде премината. От нас има смисъл само ако правим добрини. Ние не се борим да ставаме на 100 години и да причиняваме няколко национални катастрофи, както са го правили БСП.”
С тези думи Борисов призова кандидатите и структурите на партията да се мобилизират и да спечелят местните избори, но преди всичко с уважение към всички български граждани. “Защото след изборите ще живеем и работим отново заедно,” каза още Борисов.

Домакинът на срещата и кандидат за кмет на Шумен Любомир Христов благодари от името на всички кандидати за доверието и за хубавите думи. “Подготвени сме да градим по-доброто бъдеще на нашите градове. Ние можем да покажем какво е било, какво е станало, какво искаме да направим и как ще продължим. Знаем какво можем и как да го реализираме. Вярвам, че ще се поздравим с успех на изборите и ще постигнем още по-добри резултати в нашата работа. Разчитаме и на помощта на правителството на ГЕРБ. Защото без тази помощ днес нямаше да ги има нито тази зала, нито старческият дом в Шумен,” каза още Христов.

По-рано кандидатът за кмет Любомир Христов заедно с Бойко Борисов и Владислав Горанов посетиха Индустриалния парк и разговаряха с немски инвеститори, които купуват терени там. След това тримата се срещнаха с ръководството и студентите във филиала на варненския Медицински университет, който бе разкрит по време на правителството на ГЕРБ през 2015-та година. По покана на управителя на Комплексния онкологичен център д-р Сотир Караниколов разгледаха и лечебно заведение в съседство. Там работят едни от най-добрите специалисти в тази област, центърът е оборудван с най-модерната апаратура, която, за да бъде в крак с новите технологии, трябва периодично да се обновява. Борисов припомни, че са направени много неща за Шумен от правителството на ГЕРБ през този мандат. Той беше посрещнат с огромна благодарност и от домуващите в Дома за стари хора. През 2018 г. правителството отпусна 1 млн. 500 хил. лв. за завършване на строително-ремонтните дейности.
“Правим всичко възможно, за да осигурим достоен живот на възрастните хора, те го заслужават. Искаме да помогнем и за футбола в града и ще го направим”, увери шуменци Бойко Борисов.

Сред гостите в Арена Шумен бяха още Томислав Дончев и Владислав Горанов, които призоваха кандидатите да се борят за подкрепата на своите съграждани не само на изборите, но още от първия ден след тях.
“Нещото, което правим и ще продължим да правим, е да работим за хората, за да живеят по-добре заедно. Политиката ни в това отношение в Североизточна България е целенасочена и последователна”, каза от сцената на Арена Шумен Томислав Дончев.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ИЗБОРНИ ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
24shumen.com

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!