BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Три бебета се очакват на Бабинден в шуменската болница

Навръх Бабинден в родилното отделение в Шумен се очакват три раждания. Това заяви началникът на Акушеро-гинекологичното отделение в МБАЛ-Шумен д-р Ивайло Балабанов. Той уточни, че се запазва тенденцията ежегодно ражданията в областната болница да намаляват средно с около 50. Въпреки това, през 2019 година в родилното отделение са проплакали 985 бебета. От тях 507 са момичета, а 475 – момчета. През 2019 година са се родили и 9 двойки близнаци. Най-възрастната родилка е била на 44 години, а най-младата на 14.
„Радостното е, че няма много недоносени бебета. Нямаме недостиг на кадри. Персоналът е достатъчен, за да посрещне нуждите на област Шумен. В родилно отделение вече работят и две млади акушерки, завършили шуменския Филиал на Медицински университет-Варна“, каза д-р Ивайло Балабанов. В Деня на родилната помощ медикът благодари на колегите си за професионалната работа и пожела екипът му да е все така всеотдаен в отговорния си труд.
Както повелява традицията на този ден, главната сестра на МБАЛ-Шумен Румяна Желязкова изми ръцете на всички работещи в родилното отделение.

Първо бяха измити ръцете на д-р Балабанов, на старши акушерката Веска Райчева и на началника на Неонатологичното отделение д-р Лиляна Куздова.
На ритуала присъства зам.-кметът д-р Светлана Маркова, която поздрави екипа на родилно отделение. Приветствие към колегите си поднесе и директорът на МБАЛ-Шумен д-р Димитър Костов. Той отбеляза, че ръцете на акушерките са първите, които посрещат новия живот и пожела на екипа много нови и успешни раждания.

Студенти от Филиала на Медицински университет-Варна прочетоха Поздравителен адрес. Екипът на родилното отделение бе поздравен и от ръководството на Комплекса за социални услуги за деца и семейства и Народно читалище „Пробуда“.
Музикална честитка поднесоха и възпитаниците на СУ „Сава Доброплодни“.
24shumen.com

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия„Сладкодумци“ празнуват рожден ден с литературно четене

loading…

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!