BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Столетник, ветеран от Втората световна война, празнува юбилея си

Днес, ветеранът от Втората световна война р-к Ахмед Льотев от с. Маломир празнува в добро здраве 100-годишния си юбилей. Столетникът посрещна празника в компанията на съпругата си, една от дъщерите си, внука си и представители на държавната и местна власт.

По повод 100-годишният юбилей, със заповед КН-001/08.05.2020 г. на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, ветеранът бе награден с юбилеен медал “75 години от Втората световна война” и почетна грамота, връчени от капитан Герган Джиновски от Военно окръжие – Шумен.

От името на областния управител проф. Стефан Желев поздравителен адрес бе връчен на рожденика от г-н Петко Шаренков – зам.-областен управител. Той пожела на рожденика най-вече да бъде здрав и да се радва на близките си още дълги години.

Р-к Ахмед Льотев получи поздравителни адреси от шестте народни представители от Шуменския избирателен район, включително и от г-жа Нигяр Джафер – заместник-председател на 44-тото Народно събрание на РБ и ръководствата на ПП ГЕРБ-Шумен, Общинска организация на ВМРО-БНД – Шумен,  ПП ДПС  и Общински съвет на БСП-Шумен и.

От община Върбица столетникът получи поздравителен адрес, подаръци и голяма торта, връчени лично от инж. Мердин Байрям – кмет на Върбица.

Минка Атанасова – директор на СУ “Св. Паисий Хилендарски” гр. Върбица и възпитаници на училището поднесоха на рожденика поздравителен адрес, подаръци и цветя. Редник Льотев получи поздравителен адрес и от ОБУ ”Св.Св. Кирил и Методий” с.Бяла река. Специално за стотния си юбилей ветеранът получи рисунка от двама седмокласници от училището.

Началникът на Военно окръжие – Шумен – подп. Георги Георгиев подари на редника от запаса екземпляр на книгата на академик Георги Марков – “Голямата война и българският меч над Балканския възел 1914-1919” с лично послание и колаж със снимки.

Петранка Маринова връчи на столетника подарък от името на Областният съвет на Съюза на ветераните от войните на България.

Ахмед Льотев е роден на 20 май 1920 г. в с. Цветино, община Велинград, област Пазарджик. От 1978 г. живее в с. Маломир общ. Върбица. Участвал е във Втората световна война, като санитар. Преди да замине за фронта се жени за съпругата си Айше, с която живее щастливо и до днес. За тях се грижат една от дъщерите им и единият им внук. Днес столетникът се радва на 2 дъщери, 6 внуци и 11 правнуци.

shumenonline.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!