BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Само за два месеца: 458 се завърнаха от чужбина в Шуменско

458 лица са се завърнали в Шуменско от началото на фервуари до днес от страни посочени в заповедите на министъра на здравеопазването. Същите са били поставени под домашна 14 дневна карантина, като за прибралите се последни, тя все още продължава. Това сочат данните на Министерството на здарвеопазването към 24 март,  които редкацията на shumenonline.bg  придоби по Закона за достъп до обществена информация, чрез РЗИ Шумен.

В отговора си до нас от Регионалната здравна инспекция уточнват, че не разполагат с информация колко наши сънародници, живеещи на територията на Шуменска област, са заявили желание да се приберат в страната ни, след обявеното извънредно положение.

От там допълват още, че здравните инспектори нямат правомощията да осъществяват контрол на предприятия, които са в търговски отношения с някои от засегнатите с коронавирус страни.

Под техен котрол са само обектите с обществено значение, лечебни и здравни заведения, обекти, осъществяващи търговия на дребно и едро с лекарствени продукти.

shumenonline.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!