BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Президентът Радев: Страхливият умира всеки ден. Смелият само веднъж. Не на страха! Мутри – вън!

„Страхливият умира всеки ден. Смелият само веднъж. Не на страха! Мутри – вън!
Това е битка за достойнството ни, за децата ни, за бъдещето ни, за природата ни. Битката за справедлива, модерна и европейска България. В тази битка ще бъдем заедно всички, които милеем за България“.
Това заяви държавният глава Румен Радев, който излезе при събралото се множество пред Президентството заедно с вицепрезидента Илияна Йотова. Той помоли охраняващата протестиращите полиция да се отдръпне с думите „Няма от какво да ни пазите“.
Организатори на протеста са обществениците адвокат Николай Хаджигенов, PR експертът Арман Бабикян и скулпторът проф. Велислав Минеков.
Президентът заяви още:
„Скъпи българи, благодаря на всички вас, които днес сте тук. Виждам хора от всички политически хоризонти и това не е случайно. Виждам хора – млади и стари и това не е случайно. Българската мафия постигна невъзможното – обедини почтените хора срещу себе си. От нас зависи да изхвърлим мафията от изпълнителната власт. Да изхвърлим мафията от прокуратурата, която се използва за политически репресии. Българската мафия е безцеремонна, защото много дълго я търпяхме. Защото твърде дълго бяхме зрители на собствения си живот, защото твърде дълго търпяхме лъжите от екрана. Днес гневът се излива на площада.
Радев цитира съдия Джовани Фалконе: „Страхливият умира всеки ден. Смелият само веднъж“.
„Не на страха! Мутри – вън!“, с тези думи завърши речта си държавният глава.
Снимка: БГНЕС
24shumen.com

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия„Барс“ АД ще добива строителни материали от „Ламбурлука“

loading…

Източник: 24Shumen.COM

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!