BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Предложение: 400 лв. помощ за всяко новородено или осиновено дете в Шумен

Еднократна  финансова подкрепа на семействата при раждане или осиновяване на дете предлага в своя докладна записка общинският съветник от ВМРО доц. д-р Стефан Минков. Изискването, което съветникът поставя, е завършено средно образование.

За първо дете предлаганата премия е 400 лв., за второ 450 лв. и по 500 лв. за трето и четвърто дете. Осиновителите на първо дете – 500 лв. и по 600 лв. за всяко следващо.

Младите семейства са сред потърпевшите от извънредното положение, но са и особена социална група, която следва да бъде подпомагана с оглед на демографската криза в страната и възможността да бъдат задържани в Общината поне част от младите хора, мотивира докладната си доц. д-р Минков.

Друго важно изискване е поне един от фамилията трябва да бъде с постоянен адрес в община Шумен 9 месеца преди раждането на детето. Финансова помощ няма да получават родителите, чиито деца са настанени или предстои да бъдат настанени в специализирана институции за отглеждане.
Средствата да бъдат осигурени от средствата по Закона за публичните финанси.

Предложението за приемане на постоянна мярка „Образована раждаемост“ за подпомагане на млади семейства в Община Шумен ще бъде гласувано на редовната сесия на Общински съвет Шумен на 28-ми май.

shumenonline.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!