BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ОДМВР- Шумен стартира инициатива по пътна безопасност „Видими на пътя“

Първокласници от СУ „Йоан Екзарх Български“ в Шумен бяха първите, които получиха светлоотразителни аксесоари- жилетки с надпис „Видими на пътя“. Целта на инициативата е да  заостри вниманието на  водачите в региона и да бъдат по –бдителни и внимателни, когато видят деца до и край пътното платно.  Поставени на раниците или дрехите светлоотразителните жилетки ще увеличат разстоянието, от което децата могат да бъдат забелязани на тъмно и на недобре осветени места.

Всички ученици, които прекрачват за първи път училищния праг ще получат светлоотразителен аксесоар. От началото на годината до момента няма загинали деца в пътни инциденти. Ранени през първите седем месеца на годината са 13 деца на възраст до 17 години. Надяваме се  в бъдеще да няма инциденти с деца на пътя, заяви директорът на ОДМВР- Шумен ст.комисар Ялчън Расим.

Напомняме на родителите да покажат на своите деца най-безопасния и кратък маршрут от дома до училище и обратно.  Учениците да не забравят, че могат да пресичат само на зелена светлина на светофара, да се движат по тротоарите, а не по пътното платно заради собствената си безопасност.

Инициативата „Видими на пътя“ е осъществена с финансовата подкрепа на фирма Алкомет АД.

Спокойната среда на живот  е от изключително важно значение за всички жители на Шумен. Подкрепихме инициативата на областната дирекция на полицията, защото здравето и безопасността на децата са грижа на всички нас, обясни Мая Блъскова ПР мениджър на  Алкомет АД.

Полицейски служители от областната дирекция ще изнесат кратки беседи по пътна безопасност в училищата в  града, по време на които всички първокласници ще получат своя подарък

Източник: strelabg.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!