BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ОДМВР-Шумен се включи в Седмицата на мобилността

Пътни полицаи и експерти от РИОСВ-Шумен гостуваха на две детски градини в областния град. Инициативата е част от програмата за отбелязване на Седмицата на мобилността. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Шумен.
На специално изградена площадка по пътна безопасност възпитаници на детска градина “Дружба“ пресъздадоха реални ситуации от пътното движение.


В пресъздадената реална ситуация служители на сектор „Пътна полиция“ към областната дирекция следиха дали децата допускат грешки. Оказа се, че безупречно познават сигналите на светофара, знаят къде имат право да пресичат и къде могат да управляват велосипеди.
Беседата е част от подготовката за датата 22 септември, която е обявена за Ден без автомобили.
Пътните полицаи Мирослав Миронов и Йоана Йорданова им напомниха да управляват велосипеди и тротинетки само на разрешените за това места. Запитани как трябва да пресичат по пешеходна пътека, когато са с велосипеди малчуганите единодушно дадоха правилен отговор -колелото по пътеката се бута. Полицай Мирослав Миронов нагледно показа за какво да внимават като пресичат по пешеходните пътеки. Напомни им, че трябва да се оглеждат от двете страни на пътното платно за идващи автомобили и да преминават бързо, без да бягат.
Експерти от РИОСВ – Шумен им напомниха, че движението с колело или пеша е здраве и че така пазим околната среда и намаляват емисиите от вредни газове от автомобилите.
24shumen.com

Източник: 24Shumen.COM

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!