BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Наказаха с пробация безработен шуменец, излъгал на КПП

Пробация е наказанието на обвиняем, декларирал неверни обстоятелства пред КПП при напускане на областен град, след одобрено от съда споразумение с Районната прокуратура в Шумен. Това съобщават от Апелативна прокуратура Варна.

Наказание „Пробация“ за срок от осем месеца с две пробационни мерки – задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично и задължителни срещи с пробационен служител за същия срок, ще търпи 35-годишният Тихомир И. Това се случва, след  като обвиняемият за деклариране на неверни обстоятелства за неотложността на пътуването си  преминал през КПП по време на извънредното положение заради пандемията с COVID-19 е сключил споразумение с Районната прокуратура в Шумен, което днес е било одобрено от Шуменския районен съд.

Престъплението по член 355, ал. 2 от НК е извършено на 10 април тази година. На изградения КПП в шуменския квартал „Дивдядово“ Тихомир попълнил декларация, в която удостоверил неверни обстоятелства – че отива на работа в Шумен. Това е било разкрито и той е бил привлечен към наказателна отговорност за престъпление по член 355, ал. 2 от НК.

Определението, с което е било одобрено споразумението, е окончателно и влиза в сила веднага.

shumenonline.bg

 

 

 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!