BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Млади таланти пяха и танцуваха на конкурса на етносите „Букет“

Областният кръг от четвъртото издание на конкурси „Букет” 2019-2020 под патронажа на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган събра млади таланти в залата на НЧ ”Стилиян Чилингиров” в Шумен.
Мотото и тази година е „България в усмивките и културата на етносите и толерантността”.
Участниците се състезаваха в три категории: Музикално изкуство, Художествено слово/Театър и Танцово изкуство.
„Поради големия брой участници решихме категорията „Танцово изкуство” и „Вокално изпълнение” да се раздели на две подкатегории – групови и индивидуални изпълнения. А всяка категория включваше участници от 2 възрастови групи – до и над 18 години”, сподели за 24shumen.com Зюхре Мердан, областен координатор на конкурси „Букет”.
Класиралите се на първите три места ще се състезават на националния кръг през април догодина, но преди това ще бъдат оценявани от професионално жури от двамата известни певци Орхан Мурад и Есил Дюран. В журито e и Бюлент Зекирие, художествен ръководител в Разградския театър.
„Конкурсите „Букет“ имат много положителен заряд и за това благодаря много за културната емоция на всички участници и на гостите, които уважиха събитието“, отбеляза Мердан.


Гости на събитието бяха зам.-председателят на Народното събрание д-р Нигяр Джафер, депутатът Хамид Хамид, Четин Казак – член на ЦОБ на ДПС и кандидат за кмет на Шумен, областният председател Айсел Руфад, кандидат кмет на Нови пазар.
А известната певица Наргиз Саидова, която беше член на журито, вдигна градусът на настроението в залата с поредно, невероятно изпълнение.
„Постепенното увеличаване на броя на участниците свидетелства за това, че много повече хора са готови да погледнат през очите на другия, да приемат различието като част от националната култура и да повярват в целите на самия конкурс, а именно да съдействат за утвърждаване на мултикултурализма в обществото.
Няма нищо по-красиво и истинско от един голям БУКЕТ от талантливи деца“, смята Зюхре Мердан.
24shumen.com

Източник: 24Shumen.COM

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!